Cupa Vlădeasa a ajuns la a 6-a ediție. Când va avea loc

Cupa Vlădeasa a ajuns la a 6-a ediție. Când va avea loc
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Cea de a VI-a ediție a Cupei Vlădeasa la schi alpinism și schi de tură se va desfășura în 10 februarie 2024, în cea de-a doua sâmbătă a celei de-a doua luni a anului.

Competiția se constituie ca etapă a Cupei României la Schi Alpinism Individual desfășurată sub egida Federației Române de Alpinism și Escaladă – FRAE.

Organizatorii au pregătit două secțiuni:

• Secțiunea lungă, de schi alpinism, dedicată sportivilor de performanță și persoanelor cu experiență (lungime circa 20 km, cu o diferență pozitivă de nivel de circa 1700 m) și
• Secțiunea scurtă, de schi de tură, pentru amatori și începători (lungime de circa 9 km, cu o diferență de nivel pozitivă de circa 850 m).

Cupa este deschisă atât sportivilor de performanță, cât și amatorilor și începătorilor, de la under 16 la Master 50+, cupa se adresează tuturor nivelurilor de vârstă. Sunt deja anunțați ca participanți la secțiunea de schi alpinism membri lotului Echipei naționale de schi alpinism a României.

Ca noutate, ediția din acest an va aduce implementarea tuturor standardelor internaționale corespunzătoare acestor tipuri de competiții, inclusiv în ceea ce privește marcarea traseelor, delimitarea zonelor de tranziții, sistemul de penalizări.
Cupa Vlădeasa la schi alpinism și schi de tură este organizată de Asociația Salvamont Vlădeasa, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj și Primăria Săcuieu.

Regulamentul poate fi consultat la adresa AICI.

Comenteaza