Curse păzite la Cojocna. Pasagerii nu se mai bat cu şoferul, ci între ei. Poliţia anchetează două infracţiuni

Curse păzite la Cojocna. Pasagerii nu se mai bat cu şoferul, ci între ei. Poliţia anchetează două infracţiuni
Bodyguarzii însoţesc de joi cursele Fany de Cojocna, iar pasagerii au ajuns să se bată între ei. Polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea a două infracțiuni: loviri sau alte violențe și amenințare.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au demarat o anchetă în ceea ce priveşte incidentele de la Cojocna. Compania de transport Fany a decis să trimită bodyguarzi pe cursele de Cojocna, după ce un şofer a fost lovit de un pasager, iar alţii au fost ameninţaţi.

„Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida, postul de poliție comunal Cojocna, desfășoară activități procedurale în două dosare penale înregistrate ca urmare a plângerilor penale prealabile formulate de către angajați ai firmei de transport menționate de dumneavoastră, depuse în luna septembrie 2016, respectiv octombrie 2016. În aceste cauze penale, polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea a două infracțiuni: loviri sau alte violențe și amenințare, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal. Cercetările se desfășoară sub îndrumarea procurorilor de supraveghere din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, respectiv a Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca", a arătat Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului.

Bodyguarzii au început să circule pe autobuzele de Cojocna de joi dimineaţă. „Însoţesc aproape toate cursele şi reacţia pasagerilor este împărţită. Unii sunt foarte agitaţi din cauza agenţilor. Ba chiar au ajuns să se bată între ei. Mi s-a povestit că un călător a spus <uite ce se întâmplă din cauza voastră> şi s-a ales şi el cu vreo două palme. Vom continua să trimitem bodyguarzi până când lucrurile vor intra în normal", a spus Alexandru Rîpaş, şeful de coloană al companiei Fany.

În 3 septembrie, unul dintre şoferi a fost lovit puternic, chiar în timp ce încerca să dea restul unui client. „A primit două lovituri şi a fost făcut KO. Călătorul şi-a amintit că, într-o altă ocazie, şoferul nu a vrut să îl transporte gratis. Am chemat poliţia, apoi l-am dus pe şoferul nostru la urgenţe şi la medicul legist, unde i s-a calculat că are nevoie de două zile de îngrijiri medicale", a povestit, la începutul săptămânii, şeful de coloană de la Fany. Alexandru Rîpaş spune că, de atunci, au existat mai multe episoade în care şoferii au fost ameninţaţi. „Vrei şi tu?", sunt întrebaţi şoferii care nu le intră în voie călătorilor. Din cauza atmosferei tensionate de pe cursele de Cojocna, cinci şoferi şi-au dat demisia din firmă. Unul dintre ei a plecat la trei zile de angajare, după ce a fost scuipat de un călător.

DECLARAŢIE

"Decizia a fost luată pentru a asigura climatul necesar atât desfăşurării curselor în condiţii optime de siguranţă pentru pasageri, cât şi pentru asigurarea condiţiilor de desfăşurare a atribuţiilor de serviciu pentru conducătorii auto. Nu putem vorbi de siguranţă rutieră şi a călătorilor dacă şoferul este ameninţat"
Alexandru Rîpaş, şef de coloană Fany

 

Comenteaza