Cursurile de apă din Cluj, verificate după gunoaie pe Someşul Mic

Cursurile de apă din Cluj, verificate după gunoaie pe Someşul Mic
Cursurile de apă din Cluj-Napoca, dar şi din vecinătate, vor fi verificate mâine de angajaţii Administraţiei Bazinale Someş-Tisa, după antrenarea unor gunoaie de pe cursul superior al Someşului Mic.

 

"Conform legislaţiei în vigoare, autorităţile publice locale sunt direct responsabile de igienizarea malurilor şi a cursurilor de apă de pe raza localităţilor", spun oficialii ABAST. Verificările de mâine vor fi susţinute de reprezentanţi ai Inspecţiei Teritoriale a Apelor şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj. Aceştia vor verifica starea de salubrizare a cursurilor de apă din Municipiul Cluj-Napoca, precum şi din localităţile: Floreşti, Gilău, Măguri-Răcătău şi Mărişel.

Majoritatea cursurilor de apă din bazinul hidrografic Someş-Tisa au caracter transfrontalier, iar prin intermediul acestora sunt transportate cantităţi importante de gunoaie aruncate de locuitorii din vecinătate. "Dincolo de aspectul inestetic, acestea poluează apa şi mediul înconjurător. De asemenea, sunt antrenate de viituri, produc blocaje în zona podurilor şi pot provoca inundaţii", arată ABAST.

 

Etichete
Comenteaza