Curtea de Apel dispune confiscarea a 250.000 de lei de la fostul şef al poliţiei clujene

Curtea de Apel dispune confiscarea a 250.000 de lei de la fostul şef al poliţiei clujene
Curtea de Apel Cluj a dispus confiscarea a peste 250.000 de lei de la fostul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Cluj, Ioan Păcurar.

Instanţa a admis luni, 8 februarie, sesizarea comisiei de cercetare a averilor, care a avut la bază un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), informează portalul clujust.ro. Astfel, s-a constatat că nu este justificată provenienţa sumei de 254.924 de lei, dispunându-se confiscarea acesteia.

Conform sentinţei date, Păcurar este obligat să plătească banii statului în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a cauzei. Hotărârea Curţii de Apel poate fi însă atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

"Admite în parte sesizarea înaintată de comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Cluj prin ordonanţa nr.1/2013 împotriva persoanei cercetate Păcurar Ioan, în contradictoriu cu Agenția de Integritate, şi Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Constată că nu este justificată provenienţa sumei de 254.924 lei şi dispune confiscarea acestei sume de la persoana cercetată, pe care o obligă să o plătească Statului în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a cauzei", se arată în soluţia pe scurt. 

În cazul în care fostul şef al IPJ Cluj va face acest lucru, recursul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj a solicitat, în urma sesizării ANI, confiscarea a peste 260.000 de lei. Potrivit comisiei, această suma este diferența nejustificată între veniturile și cheltuielile familiei fostului șef al poliției clujene.

Comenteaza