Curtea de Apel Mureş a respins toate expertizele cerute de soţii Apostu

Curtea de Apel Mureş a respins toate expertizele cerute de soţii Apostu
Expertizele cerute de soţii Apostu, în procesul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, au fost respinse de Curtea de Apel Mureş. Astfel, cazul se apropie de final, urmând să mai fie audiată doar denunţătoarea Aspazia Droniuc.

Monica Apostu a declarat în faţa instanţei că nu îşi recunoaşte nici vocea de pe interceptări, nici semnăturile de pe bonurile de benzină eliberate după alimentarea cu cardurile de la Rosal.

Sorin Apostu şi Monica Apostu au solicitat la termenul trecut Curţii de Apel Mureş să admită efectuarea unei expertize tehnice şi criminalistice pentru a se afla dacă înregistrările făcute în urma interceptărilor convorbirilor telefonice şi imaginile ce sunt prezentate ca probe în dosar sunt autentice sau nu. Apărătorul a indicat în scris Curţii de Apel Mureş care sunt convorbirile şi imaginile la care solicită expertiza. Asta în condiţiile în care Monica Apostu susţine acum că nu îşi recunoaşte vocea din convorbirile telefonice. Aceasta pretinde că asupra înregistrărilor indicate s-a acţionat, că există ştersături, cuvinte ce au fost introduse din alte convorbiri şi de asemenea, contestă vocea.

Totodată, avocatul Mateuţ a cerut judecătorului să admită şi o expertiză grafoscopică a semnăturilor ce apar pe două bonuri de benzină, luată de Monica Apsotu cu cardurile de la Rosal. "Inculpata contestă semnăturile existente pe bonurile fiscale emise de Mol România", a spus avocatul, arătând că în faza de urmărire penală nu s-a făcut decât o constatare tehnico-ştiinţifică cu privire la semnături, iar clienţii săi ar fi privaţi de drepturile lor dacă nu s-ar efectua o expertiză în acest caz.

În plus, apărătorul soţilor Apostu a cerut înlăturarea declaraţiei date de directorul RATUC, Liviu Neag, la DNA, pentru că s-ar fi făcut fără respectarea legii, precum şi reaudierea acestuia de către instanţă. De asemenea, a cerut şi înlăturarea unei declaraţii a Aspaziei Droniuc, dată, de asemenea, în faza de urmărire penală.

Instanţa a respins efectuarea expertizelor, precum şi reaudierea lui Liviu Neag.

Citiţi cum a motivat instanta în ediţia print ZIUA de CLUJ de mâine.

 

Comenteaza