Curtea de Apel Mureş îl ţine în arest pe Sorin Apostu

Curtea de Apel Mureş îl ţine în arest pe Sorin Apostu
Sorin Apostu trece în a unsprezecea lună de arest preventiv după ce Curtea de Apel Mureş i-a respins ieri o nouă cerere de liberare sub control judiciar.

Sorin Apostu trece în a unsprezecea lună de arest preventiv după ce Curtea de Apel Mureş
i-a respins ieri o nouă cerere de liberare sub control judiciar.

Cererea de liberare a fost formulată luni, 17 septembrie, de avocatul Gheorghiţă Mateuţ, care arăta că nu sunt motive pentru menţinerea în arest a clientului său. Mai mult, avocatul a spus că perioada îndelungată de arest a fostului primar al Clujului riscă să se transforme într-o pedeapsă anticipată, ceea ce, în opina sa, este inadmisibil. Argumentele avocatului nu au convins-o pe judecătoarea Floare Găzdac, care ieri a respins cererea ca nefondată.

Curtea de Apel Mureş a respins şi cererea înaintată de omul de afaceri Călin Stoia, cercetat în caz, care solicita să poată lua legătura cu trei martori din proces, care au fost deja audiaţi. Este vorba de Olga Ionuţiu, Andreea Tohotan şi Nicolae Pop Baldi, cu care Stoia a colaborat ca om de afaceri. „Doamna Ionuţiu este colaboratoarea mea de 15 ani, avem birourile unul lângă altul şi nu pot să mă duc la birou pentru că ea este acolo. Sunt într-o situaţie foarte complicată din punctul de vedere al modului în care îmi trăiesc viaţa; eu nu ştiu câţi bani am, nu pot să mă duc la birou de un an. Efectiv nu pot să merg la muncă", s-a plâns Stoia, om de afaceri care controlează mai multe firme, dar care deţine şi funcţia de director general al companiei Brantner Vereş SA. Călin Stoia a mai făcut, de curând, o cerere pentru ridicarea interdicţiei de a se întâlni cu Ionuţiu şi Tohotan, însă instanţa a respins-o.

Sergiu Bogdan, avocatul lui Călin Stoia, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că nu va face recurs la hotărârea Curţii de Apel Mureş. "Nu comentăm în nici un fel decizia", a spus acesta.

Pe de altă parte, avocaţii lui Sorin Apostu vor ataca hotărârea instanţei mureşene cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Amintim că Sorin Apostu a declarat în faţa judecătoarei Floare Găzdac că doreşte să revină în familie. „Doresc să pun în discuţie motivele personale care justifică punerea mea în libertate: am doi copii minori, sunt o persoană cunoscută în Cluj, fiind şi profesor universitar, şi cred că după 10 luni este justificată prezenţa mea în familie şi în comunitate. După 10 luni, starea mea de sănătate se deteriorează, martorii nu au declarat nimic împotriva mea, deci nu am cum să-i influenţez. Întoarcerea mea acasă, întrucât nu mai am nici o funcţie publică şi nici nu îmi mai doresc aşa ceva, nu cred că ar tulbura liniştea şi ordinea publică", şi-a susţinut Apostu cauza, luni, în faţa judecătoarei Curţii de Apel Mureş.

După ce Curtea de Apel Mureş a audiat joi 10 martori, toţi foşti colegi de serviciu ai ex-primarului Sorin Apostu, pentru luni, 24 septembrie, instanţa a citat nu mai puţin de 14 martori, toţi angajaţi ai Primăriei Cluj-Napoca. Dacă aceştia se vor prezenta, audierile martorilor se finalizează în acest caz. 

Martorii citaţi pentru luni:
Lucia Lupea
Grigore Topan
Cristina Georgeta Muntean
Stelian Nistor
Adriana Măgurean
Sorin Lupaş
Florina Lupaş
Aurora Ţărmure
Ştefan Fuia
Maria Pătraş
Minodora Fritea
Mariana Cetean
Laura Mărgineanu
Elena Ghemeş

 

 

Comenteaza