Cutremur în Noua Zeelandă

Cutremur în Noua Zeelandă
Un seism cu magnitudinea de 7,6 s-a produs în această dimineaţă în apropierea Arhipelagului neo-zeelandez Kermadec. Nu au fost înregistrate victime.

Cutremurul s-a produs sâmbătă la ora locală 5,57 (vineri, ora 20.57, ora României), în zona insulelor Kermadec din Noua Zeelandă.

Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), epicentrul seismului a fost localizat la 180 de kilometri est de insula Raoul, la o adâncime de aproximativ 38 de kilometri, informează Mediafax.

Potrivit primelor informaţii, nu s-au înregistrat pagube sau victime. Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific, instalat în Hawaii (SUA), a anunţat că în urma acestui seism nu este necesară lansarea unei alerte pentru zonele de coastă.

Centrul a precizat însă că unele zone ar putea constata timp de câteva ore creşteri uşoare ale nivelului mării, fără efecte distructive.

Noua Zeelandă se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă în care activitatea seismică este deosebit de intensă, şi se confruntă frecvent cu seisme.

Al doilea oraş al ţării, Christchurch, a fost devastat în februarie de un seism cu magnitudinea 6,3, soldat cu 181 de morţi.

Comenteaza