Cutremur în România duminică dimineaţa, în Ajunul Crăciunului

Cutremur în România duminică dimineaţa, în Ajunul Crăciunului

Un cutremur s-a produs duminică dimineaţa în zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Magnitudinea cutremurului din Ajunul Crăciunului a fost de 4,2, iar intensitatea II, a anunţat   Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

"În ziua de 24 decembrie 2023, la ora 08:06:28 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2.

Seismul, de intensitate II, a avut loc la adâncimea de 96,8 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 35 km vest de Focşani, 59 km nord de Buzău, 76 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 87 km est de Braşov, 95 sud-vest Bârlad, 98 km nord-est de Ploieşti şi 99 km sud de Bacău.

Seismul a fost precedat de alte două cutremure de magnitudini mai reduse. Unul a avut loc la ora 2:14, având magnitudinea 2,7, iar cel de-al doilea, de magnitudine 2,8, s-a produs la ora 5.36", a transmis INCDFP. 

Amintim că cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, de 5,7 grade, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri, care s-a lăsat cu pagube materiale, dar şi câteva persoane rănite sau care au suferit atacuri de panică. 

Comenteaza