Cutremur în România, în această dimineață! INCDFP: "L-ați simțit?"

Cutremur în România, în această dimineață! INCDFP: "L-ați simțit?"

Un nou cutremur a fost înregistrat, sâmbătă dimineață, în România.

Conform specialiștilor de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a fost înregistrat la ora 5:29:04 (ora României) și s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA. Este vorba despre un cutremur cu magnitudinea 3.1 ml, la adâncimea de 73.9 km.

Seismul s-a produs la 38km V de Focsani, 72km E de Sfantu-Gheorghe, 72km N de Buzau, 87km E de Brasov, 87km S de Bacau, 89km SV de Barlad.

"L-ați simțit? Lăsați-ne un feedback!", scriu cei de la INCDFP.

Săptămână cu seisme în serie în România

În timpul nopții de luni, 5 februarie, la ora 23:50, s-a produs un nou cutremur în România. Acesta a avut o magnitudine de 4 grade pe scara Richter și s-a resimțit în regiunea Muntenia, mai precis în județul Ialomița, la o adâncime de 15,8 kilometri, spun specialiștii INCDFP.

Tot în aceeași zi, în regiunea Muntenia au fost înregistrate alte trei cutremure. Aceastea au avut magnitudini de 2,2 grade, 2,3 grade și, respectiv, 2,9 grade pe scara Richter. Ulterior, alte două seisme au fost înregistrate marți și miercuri în regiunea Muntenia, unul în Buzău, de 2.2 ml și celălalt în Ilfov, de 2.2 ml.

În Zona seismică Vrancea s-a mai produs un cutremur luni, 5 februarie, la ora 9:59, care a avut magnitudinea 2.7, iar în zona Moldova, în Vaslui, a avut loc joi, 8 februarie, un cutremur de 2.5 ml.

Comenteaza