News alert Cutremur în România | Seismul a avut o magnitudine de 5,8 și o replică de 3,2

Cutremur în România | Seismul a avut o magnitudine de 5,8 și o replică de 3,2

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurele care s-au produs în această noapte în România, au avut magnitudinea de 5,8, respectiv, 3,2 pe scara Richter.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a transmis iniţial că magnitudinea cutremurului produs în România a fost de 5,6 pe scara Richter, indicând ca zonă de producere judeţul Covasna.

Ulterior, datele au fost revizuite, magnitudinea fiind stabilită la 5,8 pe scara Richter, seismul producându-se de fapt loc în judeţul Buzău, relatează Mediafax.

Cutremurul s-a produs la ora 03.38, la o adâncime de 151 de kilometri, în apropierea oraşelor: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km), potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

La ora 05.48, s-a produs încă un seism.

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Întorsura Buzăului (41 km), Târgu Secuiesc (50 km), Vălenii de Munte (57 km) și a avut magnitudinea de 3,2 grade pe Richter.

Comenteaza