Dă-i share la parcare! O aplicaţie inventată de clujeni îți permite să împarți parcarea cu alții, atunci când nu o folosești

Dă-i share la parcare! O aplicaţie inventată de clujeni îți permite să împarți parcarea cu alții, atunci când nu o folosești
Criza de parcări | Foto: nelubalandaniel.wordpress.com

O aplicaţie realizată de patru clujeni inventivi aduce în același loc proprietarii de parcări cu abonament şi şoferii, cu scopul de a pune capăt uneia dintre principalele probleme din Cluj: lipsa locurilor de parcare.

Aplicaţia yeParking este primul park-sharing din România, o idee realizată de o echipă de patru clujeni de la Digital Republic. “Dacă aveţi parcări cu abonament/private ce rămân mult timp libere şi vă simţiţi binevoitori, puteţi să-i faceţi cuiva ziua mai frumoasă. Mai mult, o să mai scăpaţi şi de 'surprizele' cu locul ocupat aiurea, fără să ştiţi de către cine. Dacă sunteţi în căutare de parcare, mai ales prin cartiere, deja sunt zeci de parcări înscrise, iar zilnic apar şi altele noi!", spune Mihai Lodoabă, unul dintre clujenii din spatele yeParking..

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit de pe Google Play sau App Store. După descărcare, utilizatorul îşi creează un cont cu adresa de e-mail, apoi adaugă maşina pe care o deţine şi aplicaţia caută instant locurile de parcare distribuite în apropiere. Odată ce locul a fost ales de utilizator, tot ce rămâne de făcut este să confirme în aplicaţie parcarea.

De cealaltă parte, tot în aplicație, proprietarii pot pune la dispoziţie locul de parcare pe care îl deţin, stabilind orele când acesta este liber. Dacă proprietarul are nevoie de locul de parcare şi acesta este ocupat temporar de un utilizator, aplicaţia îl va notifica să elibereze locul, oferind şi acces la numărul de telefon al şoferului, pentru a putea di contactat.

Ziua de Cluj a testat aplicaţia. Joi, în jurul prânzului, în cartierul Mărăşti erau 16 locuri de parcare liberea, unele fiind disponibile toată ziua, altele doar pentru 2-3 ore.

Comenteaza