Dacian Cioloş i-a învăţat pe studenţi cum să se angajeze în instituţii europene

Dacian Cioloş i-a învăţat pe studenţi cum să se angajeze în instituţii europene
Comisarul European le-a prezentat, astăzi, studenţilor clujeni de la Studii Europene cum ar trebui să se pregătească pentru un loc de muncă în cadrul instituţiilor europene. El le-a recomandat să fie curioşi, să nu se limiteze la ce "se cere" la facultate.

"În unele situaţii, instituţiile europene pot să caute oameni cu o specializare anume, cu ar fi economist sau jurist, dar, în general, cineva care a absolvit Studii Europene are un atu în plus", a precizat Cioloş. "Depinde de voi, de modul în care aveţi mintea deschisă şi curiozitate pentru lumea din jur. Dacă în facultate vă creaţi o fundaţie solidă, pe ea puteţi construi mai multe", a spus comisarul. El le-a prezentat studenţilor modul în care se depune candidatura de angajare pentru locurile de muncă libere şi le-a atras atenţia că munca în asemenea instituţii poate presupune schimbarea radicală a domeniului de activitate. "E ceea ce mi se pare fascinant. E important să nu vă stabiliţi obiective fixe, la care dacă ajungeţi rămâneţi acolo blocaţi. Eu, de pildă, consider că am ceva de făcut, nu că ocup o funcţie",a precizat Dacian Cioloş.

Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a luat parte la inaugurarea Centrului de Negocieri şi Medieri Internaţionale şi a Centrului pentru Politici de Dezvoltare Regională din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB). Alături de rectorul Ioan Aurel Pop, la ceremonie a mai fost prezent şi Vasile Puşcaş, fost negociator şef pentru aderarea României al UE, precum şi Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Dacian Cioloş a apreciat că accesarea celor două centre va contribui la integrarea studenţilor europenişti pe piaţa internaţională de specialitate. După inaugurare, Cioloş susţinut o prezentare şi apoi a răspuns întrebărilor studenţilor.

 

 

Comenteaza