De-a şoarecele şi pisica, prin Cluj: hoţul fuge, poliţiştii aleargă după el. Finalul aventurii

De-a şoarecele şi pisica, prin Cluj: hoţul fuge, poliţiştii aleargă după el. Finalul aventurii
Un hoţ a fost personajul principal într-o urmărire ca-n filme pe străzile Clujului. Prins în flagrant, a lăsat prada deoparte şi a luat-o la goană, cu poliţiştii pe urmele lui.

Toată aventura a avut loc marţi dimineaţa, pe strada Venus, în urma unei întâmplări fericite pentru poliţişti. Aflaţi în timpul serviciului de patrulare şi menţinere a ordinii şi liniştii publice, aceştia au observat o persoană de sex masculin care transporta, pe mâini, un televizor LCD.

Comportamentul bărbatului i-a făcut să intre la bănuieli, astfel că i-au solicitat să se oprească, moment în care acesta a abandonat televizorul şi a luat-o la fugă înspre strada Dorobanţilor. Poliţiştii nu au pierdut vremea şi au pornit în urmărirea lui, reuşind să-l prindă şi să-l imobilizeze pe strada Teodor Mihaly.

Ulterior, bărbatul a fost condus la sediul secţiei 3 de Poliţie, unde a fost identificat ca fiind un bărbat de 46 de ani, din judeţul Braşov.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că hoţul ar fi pătruns fără drept într-un imobil de pe strada Bistriţei, de unde ar fi sustras televizorul LCD abandonat la vederea poliţiştilor. Astfel, a cauzat un prejudiciu de circa 1.100 de lei, recuperat abia în proporţie de 75%.

Totodată, au stabilit că bărbatul în cauză ar mai fi comis un furt din locuinţă: "la data de 13 noiembrie, acesta ar fi pătruns, fără drept, în locuinţa unei femei din Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras circa 250 de lei şi mai multe bijuterii din aur, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.500 de lei", au precizat ei.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,furt calificat", fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal, miercuri a fost prezentat în faţa instanţei, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

 

Comenteaza