De ce a fost clasat dosarul "Sparanghelul", privind cei aproape 2.000 de oameni care s-au înghesuit pe Aeroportul Cluj

De ce a fost clasat dosarul "Sparanghelul", privind cei aproape 2.000 de oameni care s-au înghesuit pe Aeroportul Cluj

Ancheta in dosarul "Sparanghelul", care viza incalcarea normelor de limitare a raspandirii epidemiei de Covid-19, dupa ce aproximativ 2.000 de oameni s-au inghesuit pe Aeroportul Cluj, a fost clasat. Motivarea: "faptele nu exista" sau nu sunt prevazute de legea penala.

Sute de persoane s-au imbulzit, fara a respecta minime conditii de distantare, asteptand sa fie preluate de cursele charter petru a ajunge la munca, la fermele de sparanghel din Germania. Imaginile au fact inconjorul mass-media, cazul a fost intens comentat de politicieni si medici, si s-a constituit chiar si o comisie parlamentara.

"Incalcarea masurilor de distantare fizica prevazute de art. 3, alineatul 1 din Ordonanta militara nr. 1/2020 si de articolul 7 alineatul 1 din Ordonanta militara nr. 3/2020, constituie contraventia prevazuta de art. 28 din OUG 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, a carui neconstitutionalitate a fost insa constatata de Curtea Constitutionala a Romaniei prin decizia nr. 152/2020," se arata in ordonanta Parchetului Curtii de Apel Cluj. Intreaga motivare a clasarii, la finalul articolului. Mai multe detalii AICI!

Comenteaza