De ce a murit tânărul care a căzut azi în curtea şcolii VIDEO

De ce a murit tânărul care a căzut azi în curtea şcolii VIDEO
Directorul medical al spitalului de copii din Cluj spune despre băiatul decedat azi după ce a căzut în curtea şcolii că motivul decesului este stopul cardio-respirator. Manevrele de resuscutare au durat 45 de minute. Acesta este primul astfel de caz din ultimii trei ani, spune medicul.

Tânărul de 10 ani a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii în jurul orei 14.45, într-o ambulanţă SMURD unde paramedicii încă făceau manevre de resuscitare. "Pe parcusul transportului după iniţiala resuscitare de la locul unde a fost găsit, pe parcusul transportului s-a efectuat inclusiv pressing-ul extern, deoarece copilul nu prezenta activitate cardiacă", spune directorul medical al spitalului de copii, Călin Lazăr.


La ora sosirii la UPU, tânărul era intubat şi ventilat, dar nu respira. "După 15 minute de resuscitare în ambulanță, chiar aici în ușa unității de primire urgențe s-a făcut un pressing extern cu 200 de miliamperi la care s-a observat activitate electrică minimală, dar fară activitate mecanică asta înseamnă că totuși corpul răspundea electric, dar nu la activitate mecanică, dar nu putea să susțină unda de flux", explică medicul. "Din acel moment s-au efectuat investigații imagistice, o ecografie a toracelui și peritoneului și o tamponată cardiacă, dar în urma tratamentului cu bicarbonat, cu adrenalină în doze repetate și continuarea pressingului extern, după 45 de minute de resuscitare s-a declarat decesul".

Când tânărul a ajuns la spital, medicii au constatat că avea julituri la nivelul piramidei nazale și feței. "E posibil ca acestea să fi survenit în momentul pierderii de cunoștință, dar nu erau cu urmări atât de mari", arată Lazăr. "Cauza decesului este stop cardiorespirator, restul o va spune medicina legală în momentul în care se va face necropsia. Nu era în evidența SCUC cu boli cronice. În ultimii trei-patru ani, nu am avut cazuri de copii cu stop cardio-respirator", conchide medicul.

Vezi aici ce s-a întâmplat

Vezi mai jos declaraţia video a doctorului:

Comenteaza