De ce au fost "sechestraţi" românii, între care şi clujeni, pe aeroportul din Mexic. Explicaţiile unui oficial

De ce au fost "sechestraţi" românii, între care şi clujeni, pe aeroportul din Mexic. Explicaţiile unui oficial

Zeci de românii au rămas blocați în Mexic, pe aeroportul din Cancun. Deși mergeau în vacanță și figurau și cu bilet de retur, ei au fost despărțiți de familii, fără nicio explicație. Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD, membru în Delegația interparlamentară UE cu Mexicul, dar și din delegația UE - America de Sud, a vorbit, pentru DCNews, despre situația actuală din Mexic. 

”Mexicul e într-o situație gravă din punct de vedere al pandemiei” ne-a spus Claudia Țapardel. Fostul europarlamentar PSD ne-a dezvăluit, conform informațiilor pe care le-a obținut din Mexic, că ”în perioada sărbătorilor, în zonele turistice, a fost relativ liber tranzitul în Mexic, dar au reintrodus controale la graniță, care existau și înainte de sărbători.” Se pare că aceste informații erau cunoscute, iar agențiile de turism au obligația să avertizeze turiștii despre acest risc, oferindu-le variante de reprogramare sau vouchere, așa cum se întâmplă deja în cazul companiilor aeriene, precum Air France, care acceptă varianta de vouchere care pot fi folosite pe alte destinații. Chiar și înainte de aceste zile, se pare că-n avioanele Air France erau avertizați turiștii cu privire la blocajul din Cancun. În același timp, Mexicul este un stat federal și se pare că problema aceasta ar exista doar în Quintana Roo, din care face parte și Cancun. Claudia Țapardel ne-a mai spus, cu privire la neînțelegerile de pe aeropot, că ”nu au reglementări foarte armonioase”. 

”Nu-și doresc să primească foarte mulți turiști, iar în statul Quintana Roo au intrat mulți turiști” ne-a mai spus Claudia Țapardel. În același timp, se pare că este o situația critică privind infectările cu COVID-19, chiar dacă nu totul este oficial. ”Din punct de vedere al capacității spitalelor, situația este depășită”, a dezvăluit fostul europarlamentar. Mai multe AICI!

Comenteaza