De ce nu funcţionează utilajul amfibiu văzut în albia Someșului Mic

De ce nu funcţionează utilajul amfibiu văzut în albia Someșului Mic

În urma apariției pe o rețea de socializare a unor imagini cu utilajul amfibiu în albia Someșului Mic, însoțite de remarci asupra faptului că acesta nu acționează pe cursul râului, Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Someş-Tisa aduce următoarele precizări:

"În această perioadă, intervenția cu utilajul amfibiu pentru îndepărtarea vegetației acvatice din râul Someșul Mic nu a fost posibilă din cauza debitelor și nivelurilor mari ale apei. Așa cum am precizat în informările publice anterioare, debitul optim pentru a fi posibilă intervenția utilajului amfibiu pe râul Someșul Mic este de până la 10 metri cubi pe secundă.

Săptămâna trecută debitele înregistrate au fost de 3 ori mai mari, iar în aceste zile acestea au atins 40 de metri cubi pe secundă. Având în vedere faptul că debitele și nivelurile apei au crescut atât de mult, astăzi utilajul amfibiu va fi extras din apă. Intervențiile vor fi reluate de îndată ce condițiile hidrometeorologice și programul Hidroelectrica de uzinare vor permite", transamite ABAST. 

Până în prezent, în acest sezon, au fost colectate aproximativ 60 de tone de vegetație acvatică din râul Someșul Mic și din lacul 1 situat în cartierul Gheorgheni.

Etichete
Comenteaza