De ce nu se colectează selectiv la Cluj. Gunoier: "Nu-s mașini cu ce trăbă"

De ce nu se colectează selectiv la Cluj. Gunoier: "Nu-s mașini cu ce trăbă"

Deşi au trecut mai bine de doi ani de la implementarea colectării selective a gunoiului menajer, firmele de salubritate încarcă pubele în aceaşi maşină. 

"<<Nu-s mașini cu ce trăbă>>

Asta a fost fraza zilei. Mi-a spus-o un gunoier care încărca și cartonul și plasticul în aceeași mașină a Brantner-Vereș. Cartier retro din orașul smart. Am zâmbit, nu l-am filmat, nu le-am pozat mașina, pentru că nu ei sunt de vină. Oamenii aceștia au o meserie neplăcută dar necesară și își câștigă din greu pâinea.

Dar gândiți-vă : noi, plătitorii de taxe, ne strofocăm să punem separat materialele reciclabile, iar firma de salubritate le adună la grămadă și (conform gunoierului) le separă "acolea", dacă le separă.
Și toate acestea pentru că la firma plătită gras din banii de taxe, contractată de autoritățile locale, "nu-s mașini cu ce trăbă".

Ce-ar face un primar gospodar ? Probabil și-ar trimite argații în inspecție (că pentru a penaliza pe baza unui contract îți trebuie date concrete și dovezi documentate), apoi i-ar face cu ou și oțet pe cei de la firma de salubritate și le-ar da termen până la rezilierea contractului: bă, ori faci cum ai promis, ori de la mine nu mai pupi bani.

No, deci, așadar și carevasăzică prin urmare, stimați domni primar, viceprimar, directori din Primărie, consilieri locali, cum vi se pare faptul că nu merge colectarea selectivă la Cluj pentru că nu-s mașini cu ce trăbă ?

P.S. în poze, cele două pubele dedicate golite de aceeași mașină, pe Aleea Scărișoara", a scris un clujean pe Clujul Civic.

Comenteaza