De ce s-a sinucis un câine, aruncându-se de la etajul opt al unui bloc :(

De ce s-a sinucis un câine, aruncându-se de la etajul opt al unui bloc :(
| Foto: sursa foto: ADEVĂRUL / Cartierul Dallas din Vulcan, Unul dintre câinii confiscați de poliţişti

Oamenii dintr-un cartier de blocuri au sunat la 112 pentru că au fost martorii unui eveniment straniu. Ei au relatat că au văzut un câine care ar fi sărit de la etajul opt.

Un câine pare să fi ales varianta extremă de a scăpa de stăpân. Patrupedul a sărit în gol joi, 14 martie, de la etajul 8 al apartamentului unde era ținut în chinuri alături de alți câini și mai multe pisici. Proprietarul, un vârstnic de 71 de ani din Vulcan, judeţul Hunedoara, este cercetat acum pentru rele tratamente aplicate necuvântătoarelor și a fost sancționat cu amendă conform legii.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vulcan, au intervenit pe raza municipiului Vulcan, ca urmare a unei sesizări privind faptul că, într-un apartament situat pe strada Mihai Eminescu, din localitate, un bărbat aplica rele tratamente față de 6 câini și mai multe animale din specia felină. Sesizarea semnala și faptul că înainte ca polițiștii să ajungă la fața locului unul dintre câini a sărit pe fereastra apartamentului, situat la etajul al VIII-lea, decedând, a transmis Ziarul Văii Jiului

„Având în vedere condițiile insalubre și faptul că animalele nu beneficiau de hrană și apă în cantități suficiente, de un adăpost corespunzător sau de tratamente medicale, polițiștii au dispus plasarea acestora în adăpostul aparținând unei asociații pentru protecția animalelor. Față de deținătorul animalelor, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Bărbatul a fost amendat pentru tratamentele aplicate animalelor cu 9.000 lei, însă are posibilitatea achitării în termen de 15 zile a sumei de 1500 lei. Animalele rămase în viață se află acum la un adăpost autorizat.

Comenteaza