De frica amenzilor, caii din Floreşti au învăţat să circule pe trotuar

De frica amenzilor, caii din Floreşti au învăţat să circule pe trotuar

S-a hotărât în ședința ordinară a Consiliului Local Florești, de joi, 29 iulie 2021 că animalele lăsate nesupravegheate în Florești vor fi confiscate. Cui îi pasă?

Primăria Florești a adoptat, în 29 iulie, regulamenteul prin care animalele lăsate nesupravegheate pe spațiul public vor fi confiscate de către polițiștii locali, iar proprietarii acestora vor fi amendați. Şi cui îi pasă? Ieri, dupămasă, pe strada Cetăţii din comuna clujeană Floreşti caii circulau la fel de liber printre caii putere de pe şosele. Niciun poliţist local nu era prin Floreşti la confiscat de cai. 

Deşi fotografia primită la redacţie arată câteva exemplare de cai frumoşi care au luat drumul trotuarelor. Poate că le era frică de hotărârea primarului de a-i confisca? Cine ştie...

Oricum, municipalitatea din Floreşti le-a pus gând rău atât animalelor care bat oraşul la pas, cât şi proprietarilor. Potrivit proiectului, s-a hotărât interzicerea lăsării fără supraveghere a animelelor din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine, iar amenzile pentru proprietarii acestora sunt cuprinse între 500-1000 de lei. Animalele nesupravegheate vor fi ridicate de către polițiștii locali și vor fi îngrijite temporar. Dacă în 5 zile proprietarii nu le revendică prin achitarea sancțiunii, acestea sunt scoase la licitație.

Primarul Bogdan Pivariu a spus la acea vreme că „amenzile trebuie să fie foarte mari ca să fie descurajante. Ei știu că nu trebuie să încalce legea. Sunt de-a dreptul siderat. Nu o să am toleranță cu nicio persoană care încalcă legea, iar amenzile trebuie să fie descurajante. Sunt stupefiat. Veniți cu o diminuare sau cu o clemență pentru cei care comit fapte antisociale. M-am asigurat că acest fenomen de abandonare a animalelor va dispărea din Florești”, a afirmat edilul Floreștiului.

Comenteaza