De la bal la spital. L-a trimis acolo chiar socrul său, fost luptător de „libere”, care nu-l înghiţea deloc

De la bal la spital. L-a trimis acolo chiar socrul său, fost luptător de „libere”, care nu-l înghiţea deloc
Tânărul s-a ales cu nasul şi două coaste fisurate, după ce-au băut împreună la „Sărbătoarea fiilor satului”.

Duminică, 5 iulie, a fost mare sărbătoare, mare, în localitatea clujeană Sălicea, comuna Ciurila, la ziua fiilor satului. Acolo, „folclorişti" de la Cluj, tarabe cu turcisme, mititei şi bere cât cuprinde. Un loc nici că se poate mai potrivit de distracţie pentru Dorin S., în vârstă de 29 de ani, „lucrător cu drujba" din satul Finişel, comuna Săvădisla.

Aşa că în dimineaţa zilei respective acesta şi-a luat cu el soţia, copiii şi naşii. Au urcat cu toţii în automobil pornind pe drumul Sălicei, sat aflat la doar câţiva kilometri de Finişel. Şi-n plus - un fapt care trebuia să dea o savoare aparte distracţiei - în Sălicea trăiesc şi socrii săi, mama şi tatăl vitreg al soţiei, aşa că foarte curând echipei lor li s-au adăugat şi aceştia. Familia a urmărit, fascinată, spectacolul folcloric, golind mai multe sticle de bere, iar după aceea s-au retras cu toţii la gospodăria socrilor ca să continue cheful.

"La un moment dat mi s-au terminat ţigările şi am ieşit în sat să-mi cumpăr un pachet nou. Apoi m-am întors şi au reînceput vechile probleme ale noastre, puse în discuţie de către soacră, astfel că la un moment dat am împins-o puţin pe aceasta, zicându-i să ne lase-n pace. Apoi am hotărât să plecăm. Însă pe când să ies pe poartă socrul, un "munte" de om, crescător de oi, m-a prins de tricou, mi l-a rupt şi apoi mi-a dat câţiva pumni în coaste şi-n nas", povesteşte acesta, cu un glas parcă resemnat.

Tânărul spune că, ştiind ce-l aşteaptă - "bătrânul" de numai 43 de ani fiind un fost luptător de „libere" -, a zbughit-o spre centrul satului, unde a anunţat poliţia şi apoi ambulanţa. „Am ajuns în acea noapte la UPU la Cluj, iar acolo medicii, după ce mi-au făcut <filme> la cap şi la coaste, m-au transferat la Neurochirugie şi apoi la Chirugie toracică, cu nasul şi două coaste fisurate", îşi continuă relatarea Dorin.

Medicii de la IML Cluj i-au eliberat acestuia un certificat în care-i recomandă 18 zile de îngrijiri medicale. Spune că la această oră se află într-o mare dilemă, fiindcă nu ştie ce să facă mai departe, de teamă să nu se pună rău cu soţia lui.

„Am înţeles că după ce am fost dus la spital acesta le-a bătut pe amândouă femeile: pe soacră, dar şi pe nevastă-mea. Eu, totuşi, chiar dacă nevastă-mea nu prea e de acord, am să fac plângere penală la poliţie pe numele lui. Măcar să-l înfric puţin, fiindcă omul are pumnul tare greu şi în puţinele ocazii când bea e de-a dreptul periculos", mărturiseşte în încheiere victima.

Comenteaza