De Ora Pământului, Piaţa Unirii a fost cuprinsă de flăcări GALERIE FOTO

De Ora Pământului, Piaţa Unirii a fost cuprinsă de flăcări GALERIE FOTO
În ciuda frigului năpraznic, circa 200 de clujeni s-au adunat sâmbătă seara în Piaţa Unirii pentru a sărbători „Ora Pământului". Spre delectarea lor, atmosfera a fost încinsă de un spectacol de jonglerii cu foc.

După cum era stabilit, la 20:30 Primăria municipiului a oprit iluminatul public preţ de o oră, moment în care controlul pieţei a fost preluat de câţiva tineri aprovizionaţi cu lumânări, pe care le-au pus la dispoziţia tuturor celor prezenţi.

La început mai timizi, clujenii au răspuns provocării şi au aprins, uneori cu poticneli, lumânările, formând în faţa statuii lui Matei Corvin mesajul "60+", afişat de altfel la nivel internaţional cu această ocazie. Pe platoul din Piaţa Unirii ar fi trebuit să apară scris şi "Earth Hour", însă vântul puternic a dejucat planurile organizatorilor, stingând constant lumânările. 

Cei mai activi dintre participanţi au fost, după cum era de aşteptat, cei mici, care deşi nu ştiau care este semnificaţia întregii manifestări s-au înghesuit să aprindă şi reaprindă lumânările. În piaţă şi-a făcut simţită prezenţa şi un cântăreţ la hang, instrument poreclit şi instrumentul OZN datorită formei sale ce se aseamănă cu cea a unei nave spaţiale, care a încântat urechile publicului cu acorduri line, melodioase. 

În jurul orei 21:00, atmosfera a fost încinsă de un spectacol de jonglerii cu foc. Deşi frigul tăia în carne vie, două fete îmbrăcate sumar, în nişte topuri scurte în stil indian, alături de doi tineri, au încălzit Piaţa Unirii cu trucurile şi cascadoriile lor. Mai mult, la un moment dat au scos chiar şi flăcări pe gură.

Reprezentaţia lor i-a făcut pe cei de faţă să uite de temperaturile de afară şi să urmărească cu sufletul la gură show-ul. Mult mai impresionaţi, copilaşii veniţi împreună cu părinţii lor au comentat prestaţia jonglerilor, dar se şi întrebau cum ar putea reproduce singuri cele văzute. 

"Ţie care ţi se pare că face mai fain? Mie fata aia mică îmi place mai mult", l-a întrebat o fetiţă de vreo şapte anişori pe fratele său. "Mie de băiat îmi place. Şi eu vreau să fac", a răspuns el. 

După finalizarea spectacolului, susţinut de membrii trupei Juggling Cluj, clujenii au lăsat frigul să învingă şi s-au risipit din piaţă. 

Totul s-a întâmplat în cadrul celei de-a şaptea ediţii a acţiunii internaţionale "Earth Hour" (Ora Pământului), implementată în ţară de Asociaţia WWF-România. De la iniţiere şi până în prezent peste 40 de oraşe au participat în mod activ la Ora Pământului şi sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie.

Earth Hour a apărut în 31 martie 2007, la Sydney, când două milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Comenteaza