De Valentine's Day, un pod devine Podul Îndrăgostiţilor

De Valentine's Day, un pod devine Podul Îndrăgostiţilor
În această sâmbătă, de Valetine's Day, varianta americană a sărbătorii de Dragobete, un pod dintr-un municipiu clujean va deveni Podul Îndrăgostiţilor.

Transformarea o va suferi podul de peste Valea Salcă de pe strada Avram Iancu din Dej. Potrivit dejeanul.ro, propunerea a venit din partea profesorului Constantin Albinetz, care îi invită de îndrăgostiţi să meargă sâmbătă, de la ora 12:00, să pună un lacăt pe podul respectiv, în semn de prietenie şi iubire.

Albinetz susţine că acţiunea se va desfăşura în mod voluntar între 14 februarie și 24 februarie când se sărbătorește Dragobetele, ziua iubirii și a prieteniei din tradiția românească.

"Prin acest demers doresc să fac o punte de legătură între cele două sărbători, având în vedere că luna februarie este o lună a iubirii, fiind pusă sub semnul sărbătorii Zilei Îndrăgostiților și a celei de Dragobete", a declarat Constantin Albinetz, directorul Muzeului Municipal Dej.

Poduri similare există peste tot în lume, inclusivla Cluj, unde locuitorii oraşului prin lactăte pePodul Elisabeta, care face legătura între Cetăţuie şi Parcul Central.

Comenteaza