De Ziua Internaţională a Romilor, aceştia cer alegeri anticipate

De Ziua Internaţională a Romilor, aceştia cer alegeri anticipate
De Ziua Internaţională a Romilor, mai multe organizaţii ale romilor din Transilvania cer declanşarea alegerilor anticipate, considerând că este nevoie de o reformă a clasei politice.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri agenţiei Mediafax, integrarea romilor în societate nu s-a pus în practică, fiind doar pe hârtie. Astfel, organizaţiile romilor din Transilvania au decis să lanseze sloganul "România faptelor bune pentru ei". 

"Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, 8 aprilie, tragem un semn de alarmă către Preşedinţie, Guvern, autorităţile publice, pe motiv că integrarea romilor din România nu s-a făcut cu fapte, ci au avut loc doar protocoale pe hârtie, seminarii, conferinţe şi promisiuni. De aceea credem că a venit momentul să lansăm sloganul «România faptelor bune pentru romi» şi să cerem declanşarea alegerilor anticipate, considerând că este nevoie de o reformă a clasei politice. Dorim să nu se piardă sentimentul înregistrat la alegerile prezidenţiale de anul trecut. Am dori o resuscitare în ceea ce priveşte integrarea romilor prin declanşarea alegerilor anticipate, neavând nici un interes ascuns, noi nefiind nici la putere nici în opoziţie. Romii din România au nevoie de o integrare prin fapte bune", au afirmat reprezentanţii romilor. 

Aceştia consideră că sunt discriminaţi în continuare, iar singurele momente în care existenţa şi problemele lor sunt băgate în seamă de autorităţile române sunt cele din jurul alegerilor. 

"Romii sunt băgaţi în seamnă de partidele politice româneşti doar în perioada alegerilor, cu promisiuni. Sunt comunităţi de romi în România care trăiesc ca în Africa, într-o Românie europeană. România are probleme cu primirea în spaţiul Schengen şi din cauza romilor care, ajunşi în state europene, au creat o imagine proastă României, dar şi romilor din România", arată Aurel Pascu, reprezentant al Fundaţiei Roma Umanitate Cluj-Napoca.

Comunicatul a fost semnat de Asociaţia Romilor din Transilvania, Centrul Creştin al Romilor din Transilvania, Organizaţia Etnică a Romilor din România, Uniunea Romilor din Transilvania, Asociaţia pentru dezvoltarea economiei sociale, Fundaţia Roma Umanitate, Gipsy Media.

Comenteaza