Debate despre droguri într-o şcoală din Cluj

Debate despre droguri într-o şcoală din Cluj
Program de debate şi artă împotriva drogurilor, într-o şcoală din Cluj-Napoca.

Elevii de la Şcoala "Constantin Brâncuşi" organizează, astăzi şi mâine o sesiune de informare şi prevenţie antidrog prin artă şi debate cu titlul: "Nu consuma, NU esti reciclabil!".

Pentru prima oară, astazi, zeci de elevi de gimnaziu vor participa la o dezbatere în sala Sala Festivă a Şcolii "Constantin Brâncuşi". Potrivit organizatorilor, Fundatia Creştină de Ajutorare în parteneriat cu ARDOR Transilvania, competiţia de debate este organizată cu respectarea regulilor şi cu jurizarea argumentelor structurată pe modelul dezbaterilor organizate la nivel de liceu/facultate.

Tema de dezbatere va fi: "Fumatul ar trebui interzis in spatiile publice", iar trainingul şi arbitrajul este asigurat de Anamaria Udrea, din partea ARDOR Transilvania.

"Programul continuă mâine, la Şcoala "Constantin Brâncuşi", când elevii de clasa a III-a vor pune înscenă piesa "Rezervaţia", plecând de la povestea cutiei Pandorei. Expozitia este produsul muncii copiilor în perioada 2-4 aprilie, in cadrul workshopului sustinut de regizorul Camelia Hancu. Copiii construiesc păpuşi "tip buratino" din materiale reciclabile şi învaţă astfel, prin munca şi arta că fiinţa umană nu este reciclabilă, deci trebuie să aibă grijă de sănătatea şi integritatea lor", arată un comunicat de presă al Fundaţiei Creştine de Ajutorare.

 

Comenteaza