Debutează primele spectacole ale Stagiunii 2022-2023 la Teatrul „Puck” din Cluj

Debutează primele spectacole ale Stagiunii 2022-2023 la Teatrul „Puck” din Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Cei mici sunt așteptați la finalul acestei săptămâni la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la primele spectacole ale Stagiunii 2022-2023.

Astfel, sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 11.00, pe scena instutuției va fi prezentat spectacolul „A tornyocska”/„Turnuleţul”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó.

Un grup de păpuşari vin în vizită la un grup de copii şi aduc păpuşi şi cuburi colorate. După o scurtă prezentare şi iniţiere în regulile jocului, performerii şi copiii se apucă să construiască turnuleţul, elementul central al povestirii, cântând un cântec pe care copiii îl învaţă în timpul jocului. „Construcţia” finalizată va funcţiona ca paravan, separând spaţiul comun în spaţiul scenic şi spaţiul destinat publicului.

Scenografia este semnată de K. Kalinovszki Mária, iar muzica de András Enikő. În distribuție: Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Kötő Áron și Mostis Balázs. Spectacolul va fi susținut în limba maghiară și durează aproximativ 40 de minute. Vârsta minimă recomandată este de doi ani.

De asemenea, duminică, 18 septembrie, tot de la ora 11.00 , este programat pe aceeași scenă spectacolul „Motanul încălțat”, după Charles Perrault, în regia lui Cristian Nedea.

Povestea clasică este reinterpretată, propunerea regizorului Cristian Nedea respectând rețeta unui love story, dar unul pisicesc prin excelență. Pentru Motanul încălțat, lumea e doar un decor și oamenii sunt doar o figurație necesară. Întreaga relație cu stăpânul este văzută aici ca o simplă unealtă a îndeplinirii destinului pisicesc.

Distribuție: Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu și Iulian Lungu, scenografie și pictură: Elena Ilaș, sculptura: Florin Marin.
Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți. Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei. Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Comenteaza