Decanii facultăţilor de medicină din ţară au decis la Cluj: caiet de abilităţi practice pentru studenţi, de anul viitor

Decanii facultăţilor de medicină din ţară au decis la Cluj: caiet de abilităţi practice pentru studenţi, de anul viitor
Decanii facultăţilor de medicină din ţară au convenit la Cluj că facultăţile vor fi restructurate în departamente - educaţie, cercetare şi asistenţă medicală. Ideea face parte dintr-o rezoluţie adoptată de decani la Cluj.

Totodată, conform rezoluţiei, în cadrul Facultăților de Medicină va fi înfiinţat un Departament de educaţie medicală iar cunoştinţele practice necesare studenţilor la medicină vor fi structurate sub forma unui "caiet de abilităţi practice". "Acest caiet va constitui partea aplicativă a conţinutului programei studiilor universitare şi se doreşte implementarea lui începând cu următorul an universitar", arată decanul Facultăţii de Medicină a Universităţii "Iuliu Haţieganu" din Cluj, Dana Buzoianu, care este şi preşedinte al Asociaţiei Decanilor Facultăţilor de Medicină din România.

Asociaţia reuneşte decani de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu" din Cluj Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Iași.

Etichete
Comenteaza