Declaraţie şocantă în cazul fetiţei de 12 ani abuzată de asistentul parental VIDEO

Declaraţie şocantă în cazul fetiţei de 12 ani abuzată de asistentul parental VIDEO
Şeful Direcţiei de Protecţie a Copilului Cluj, Daniel Tamaş, este anchetat de conducerea Consiliului Judeţean pentru declaraţia halucinantă cu privire la cazul fetiţei de 12 ani din Turda abuzată de asistentul parental. Tamaş a declarat ieri că raporturile sexuale au avut loc cu consimţămânul celor doi şi că nu este vorba de un abuz. În urma criticilor aduse de superiori, directorul a revenit asupra declaraţiei şi a precizat că nu poate fi vorba de consimţământ în cazul minorei.

Şeful de la Directia pentru Protecţia Copilului Cluj a spus ieri că fetiţa are nevoie de consiliere psihologică specială pe motiv că şi-ar fi dat consimţământul pentru a întreţine relaţii sexuale cu bărbatul de 32 de ani. "Este o intervenţie mai specială", spunea ieri acesta. "Nu discutăm totuşi de un abuz sau de un viol, ci de o faptă consfinţită cu acordul amândurora".

Conducerea Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află Direcţia pt Protectia Copilului, dezaprobă declaraţia şefului instituţie. "În primul rând exprimarea e nefericită", spune preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. "Vom lua toate măsurile ca fetiţa să fie consiliată, iar vizavi de declaraţii vom avea o altă discuţie în interiorul instituţiei; lucrurile acestea vor duce la măsuri".

Vicepreşedintele Consiliului Judetean spune că nici nu poate fi vorba de consimţământ la o minoră de 12 ani. "Nu pot comenta această declaraţie din moment ce nu consider că o fată, o copilă poate să aibă consimţământ", spune Vakar Istvan.

Şeful Direcţiei Copilului spune că a fost o confuzie. "Ne pare tare rău pentru această confuzie", spune el. "Noi făceam referire la faptul că nu a existat o agresiune fizică, maltratare, o formă de violenţă fizică ce să necesite zile de îngrijiri medicale, nicidecum legat de liberul consimţământ al fetiţei cu acest individ".

Fetiţa abuzată primeşte consiliere psihologică în cadrul casei de tip familial din Turda în care au avut loc relaţiile sexuale. Agenţia de Prestaţii Sociale urmează să verifice casa de tip familial.

Asistentul parental a fost arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzatia de act sexual cu un minor. Anchetatorii au găsit pe un calculator poze şi imagini video cu el şi cu fetiţa în ipostaze indecente.

 

Comenteaza