Dejenii iau atitudine: "Să spunem STOP ACTA!"

Dejenii iau atitudine:
Dejenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 11 februarie, de la ora 17:00, în Piaţa Bobâlna, la protest împotriva ACTA.

În contextul manifestării împotriva ACTA, anunţată pentru sâmbăta viitoare la Cluj-Napoca, în urmă cu puţin timp, pe reţeaua de socializare Facebook a apărut un mesaj adresat de această dată dejenilor. Aceştia sunt invitaţi să se alăture protestelor din 11 februarie.

"ACTA este un document semnat recent de reprezentanţii mai multor ţări din Uniunea Europeană (UE)şi din restul lumii, care reglementează strict dreptul de proprietate pe internet; cele mai drastice modificări pe care le prevede actul sunt desfiinţarea site-urilor de partajare de conţinut fără ca donatorul să deţină drepturile legale de autor pentru operele pe care le pune la dispoziţie.

Totodată, cei care copiază opere purtătoare de drepturi de autor fără a fi primit acceptul din partea deţinătorilor drepturilor de autor vor ajunge în instanţă şi riscă închisoarea. Tratatul a fost semnat, în secret, la Tokyo, în Japonia. A fost semnat de ţările membre UE, dar şi de SUA, Australia, Canada, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore şi Coreea de Sud. ACTA urmează să ajungă în luna mai în Parlamentul European, unde ar urma să fie supus votului", se explică pe Facebook.

Practic prin această acţiune dejenii îşi vor exprima solidaritatea faţă de celelalte oraşe din România, care au anunţat deja în cursul acestei zile că vor protesta împotriva ACTA. Astfel de manifestări vor avea loc şi în oraşe precum Bacău, Braşov, Alba Iulia, Timişoara, Craiova şi Bucureşti, dar şi în alte ţări europene: Franţa, Belgia, Germania, Suedia sau Bulgaria.

Invitaţia se adresează unui număr de peste 1000 de persoane.

 

Etichete
Comenteaza