Delegaţie a Aeroportului Cluj, în vizită la un aeroport cu trafic de patru ori mai mic, dar cu transport intermodal

Delegaţie a Aeroportului Cluj, în vizită la un aeroport cu trafic de patru ori mai mic, dar cu transport intermodal
O delegaţie oficială formată din consilieri judeţeni, reprezentanţi ai Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC) şi ai unor instituţii din perimetrul aeroportului s-au aflat într-o vizită oficială la Aeroportul Internaţional Leoš Janáček (AILJ) din Ostrava, Cehia.

Scopul principal al vizitei l-a reprezentat realizarea unui schimb de experienţă cu autorităţile regionale şi locale de acolo în domeniul transportului intermodal, în contextul în care Ostrava este, din aprilie 2015, primul oraş din Cehia care a implementat un proiect privind transportul intermodal implementat, investiţie realizată cu precădere din fonduri europene. 

"Deşi AILJ a înregistrat în anul 2014 doar 298.000 de pasageri, comparativ cu AIAIC, care a înregistrat 1.180.000 de pasageri, eforturile realizate de autorităţile regiunii Moravia-Silezia şi de AILJ, pentru implementarea transportului intermodal în regiune, subscriu recomandărilor europene în domeniul transportului sustenabil şi vor conduce în timp la creşterea competitivităţii aeroportului şi a numărului de pasageri înregistraţi", susţin reprezentanţii aeroportului clujean. 

În cadrul întâlnirii avute cu Guvernatorul Regiunii Moravia Silezia, Miroslav Novak, dar și cu conducerea AILJ, Alexandru Coroian, în calitate de reprezentant ai consilierilor județeni participanți, a făcut o scurtă prezentare a județului Cluj, a subliniat importanța transportului intermodal pentru județ în contextul dezvoltării AIAIC. El a apreciat în mod deosebit realizările Regiunii Moravia Silezia și ale AILJ, având în vedere că transportul intermodal este una din prioritățile Comisiei Europene pentru dezvoltarea regională.

"Doresc să mulţumesc în primul rând Guvernatorului Regiunii și AILJ pentru primirea pe care ne-au făcut-o şi pentru disponibilitatea arătată în prezentarea investiţiilor realizate recent în domeniul transportului intermodal. Proiectul investiţional în infrastructura de transport de care beneficiază aeroportul şi oraşul Ostrava, dar şi întreaga regiune, este unul din cele mai moderne din Europa şi un exemplu de urmat pentru toate aeroporturile din România, inclusiv AIAIC.

Consilierii judeţeni care au făcut parte din această delegaţie oficială au fost deosebit de impresionaţi de profesionalismul şi determinarea reprezentanţilor acestei regiuni în a se alinia la standardele europene şi de investiţiile realizate la Ostrava, în cea mai mare parte din fonduri europene", a declarat directorul AIAIC, David Ciceo.

În cadrul programului Safeguard 2015, AILJ împreună cu reprezentanții regiunii au pregătit un vast și complex exercițiu antitero pentru delegația oficială de la Cluj. Scenariul prezentat, precum și mobilizarea masivă atât a autorităților cehe, cât și a reprezentanților aeroportului, au demonstrat gradul de pregătire, implicarea și profesionalismul acestora.

Comenteaza