Delegaţie elveţiană, în vizită la Poliţia Cluj

Delegaţie elveţiană, în vizită la Poliţia Cluj
Poliţiştii clujeni şi Fundaţia Caritabilă Sfântul Daniel din Turda au primit vizita unei delegaţii elveţiene formată din 18 membri ai Fundaţiei Hilfe für Kinder Und alte Menschen in Rümanien, care promovează spiritul de caritate şi de întrajutorare între oameni.

Oaspeţii străini au vizitat sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului şi al Poliţiei Municipiului Turda, fiindu-le prezentate locaţiile dotate cu mobilierul şi tehnica donate în cursul anului.

Delegaţia a participat la inaugurarea sediului reabilitat al Postului de Poliţie Comunal Ciucea şi a vizitat sediul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative, locaţii care au fost dotate cu mobilier şi tehnică donate de către fundaţie.

În cadrul acestei vizite, oaspeţilor le-au fost prezentate echipamentele din dotarea Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi demonstraţii de intervenţie specifice acestei structuri. De asemenea, a fost organizată o miniexpoziţie de uniforme de poliţie şi de documente vechi, aparatură criminalistică veche şi nouă.

În semn de apreciere pentru colaborare şi pentru sprijinul acordat la modernizarea instituţiei de poliţie clujene, oaspeţilor le-au fost acordate plachete şi diplome.

Agenda evenimentelor a marcat şi deschiderea unui centru de zi pentru copii la Turda, care promovează dezvoltarea individuală a copilului şi susţinerea lui în identificarea talentului şi a creativităţii personale, a încrederii în sine şi a propriului potenţial, precum şi vizita la Casa de tip familial pentru copii Lukas şi unităţile de tip familial din Turda care sunt susţinute prin acest parteneriat.

Oaspeţii elveţieni au apreciat activităţile desfăşurate pe parcursul vizitei şi au transmis că susţin continuarea şi dezvoltarea parteneriatului şi pe alte paliere.

Vizita elveţienilor, desfăşurată în perioada 24-27 septembrie, a punctat parteneriatul interinstituţional care se desfășoară prin prisma "Cooperării româno-elveţiene, un parteneriat de dezvoltare instituţională prin creşterea capacităţii operaţionale". Fundaţia elveţiană a sprijinit prin donaţii dezvoltarea infrastructurii, a dotării logistice şi tehnice a structurilor de poliţie din judeţul Cluj, prin intermediul Fundaţiei Caritabile Sfântul Daniel din Turda.

Comenteaza