Delictele silvice sunt în floare! O firmă a ocolit legea timp de opt luni

Delictele silvice sunt în floare! O firmă a ocolit legea timp de opt luni
În ciuda controalelor numeroase efectuate de poliţiştii clujeni, delictele silvice sunt în floare. Ultimele razii au dus la confiscarea de material lemnos în valoare de 37.000 de lei.

Pe parcursul ultimelor şapte zile agenţii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin împreună cu specialişti din cadrul Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Cluj au acţionat pentru prevenirea delictelor silvice, precum şi pentru verificarea modului de exploatare, debitare, transport şi comercializare de material lemnos.

Astfel, s-au efectuat controale pe raza comunei Beliş, la societăţi comerciale care au ca principal obiect de activitate recoltarea şi comercializarea de material lemnos.

"În urma activităţilor au fost constatate situaţii în care nu au fost respectate prevederile H.G. 470/2014 referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, respectiv ale Legii 171/2010 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Astfel, cu ocazia controlului realizat la punctul de lucru al unei firme s-au constatat nereguli în ceea ce priveşte provenienţa materialului lemnos în perioada 9 decembrie 2014 - 19 august 2015, acesta fiind achiziţionat de la persoane fizice care nu ar fi proprietari de fond forestier.

Conform prevederilor legale, peste 257 metri cubi de material lemnos, în valoare de circa 37.000 de lei, a fost confiscat valoric. Totodată, s-a aplicat o sancţiune de 10.000 de lei.

Poliţiştii clujeni continuă activităţile de verificare, acţionând ferm pentru combaterea faptelor ilicite care aduc atingere fondului forestier.

Comenteaza