Demonstraţie cu câini dresaţi a jandarmilor clujeni

Demonstraţie cu câini dresaţi a jandarmilor clujeni
Jandarmii clujeni au făcut ieri o demonstraţie cu ajutorul câinilor dresaţi în faţa elevilor de la Şcoala generală “Alexandru Vaida Voevod”. Aceştia l-au omagiat astfel pe medicul şi omul politic Alexandru Vaida Voevod, de la a cărui naştere s-au împlinit 139 de ani.

Preasfinţitul (PS) Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, împreună cu un sobor de preoţi, a susţinut o slujbă de pomenire, urmată de o depunere de coroane în faţa bustului omului politic, situat în curtea unităţii de învăţământ. "Cu prilejul aniversării a 139 de ani de la naşterea ilustrului om de stat Alexandru Vaida Voevod, aici, la sediul şcolii, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) organizează activităţi omagiale dedicate acestui moment. Programul va cuprinde o slujbă de pomenire oficiată de PS Florentin Crihălmeanu, se va continua cu luări de cuvânt şi se va efectua un exerciţiu demonstrativ cu câini de serviciu. Participă un efectiv de 15 jandarmi clujeni la această acţiune", a declarat Marian Tecar, purtătorul de cuvânt al IJJ. La manifestări a fost prezent şi profesorul universitar Mircea Vaida Voevod, nepotul omului politic.

"Alexadru Vaida Voevod, cel care a realizat unirea din 1918, a rostit discursul de autodeterminare a românilor în parlamentul de la Budapesta. El a fost şi conducătorul delegaţiei române de la conferinţa de pace de la Paris-Versailles, unde a obţinut recunoaşterea internaţională a României Mari. Astăzi el este imortalizat aici, în şcoala care îi poartă numele, într-un bust de bronz care va rezista peste timp cum şi Alexandru Vaida Voevod va rezista în inimile tuturor românilor", a spus Mircea Vaida Voevod. El şi-a amintit de copilăria petrecută alături de bunicul său.

"Acest om de «bronz», destul de sever, destul de aspru în comportamentul său, ştia să se copilărească, să se apropie de nepoţi şi, ca orice bunic, rostea poveşti, întâmplări şi amintiri de demult din această Transilvanie care atunci nu era a noastră şi care şi prin jerfta lui a devenit o Transilvanie a tuturor românilor", a adăugat Mircea Vaida Voevod. Peste 250 de elevi ai şcolii au asistat apoi la exerciţiile cu câinii dresaţi ai Jandarmeriei. Câinii au sărit printr-un cerc de foc, spre încântarea elevilor, şi au atacat un "infractor" violent. "A fost super tare. Mi-a plăcut mult când l-a atacat câinele pe acel răufăcător", a povestit Gabriel Mariş, în vârstă de 12 ani.

 

 

Comenteaza