Demonstrație de eliberare de clean și scobar pe Someș

Demonstrație de eliberare de clean și scobar pe Someș
Zona podului de la Camera de Comerț a fost populată cu pește după sărbători | Foto: Wikidata

Mai mulți pescari din județul Cluj au făcut o demonstrație de eliberare în râul Someșul Mic, în zona podului de pe strada Horea, a 200 de exemplare din speciile scobar și clean.

Acțiunea a avut loc în acest început de an la Cluj-Napoca, fiind inițiată de către un grup de pescari sportivi din județ. “Prima eliberare pe 2020, cu peste 200 de bucăți (clean, scobar )! Fir întins! Cine dorește să ni se alăture este binevenit! La mulți ani!”, a relatat Claudiu Moldovan.

Inițiativa a fost apreciată de către majoritatea pescarilor locali. “Bravo, așa da exemplu de pescari, uitați-vă și luați la cunoștință, că doar așa reușim să pescuim și în viitor!” “Tot respectul, urmați exemplul lor și așa vom schimba mentalitatea pescarilor sportivi, de ce nu fac așa și asociațiile?”. Totuși, alții s-au arătat reticenți privind șansele de supraviețuire a peștilor din Someș.  

“Bun exemplu de urmat, dar din păcate nu mulți eliberăm nici ce îi sub limită”, “Măcar 10 dacă v-ar urma exemplul - din cei care ar fi în stare să bage în juvelnic și icre de pe fundul apei dacă li s-ar agăța în carlig”, “De mâine sunt pe ei oamenii. Așa se întamplă: îi rețin, cică au pisici. Vechea poveste”, “Numa’ bine ca i-ați băgat! O să îi aștepte mai jos pensionarii, cu plasa”, “Degeaba vă aratați că ați populat Someșul, că până la urmă tot voi îi duceți acasă”, “Strângeți și peturile din spatele vostru, arată îngrozitor”.

Comenteaza