Demonstrație de sport unificat cu 100 de persoane cu dizabilități intelectuale, la Cluj

Demonstrație de sport unificat cu 100 de persoane cu dizabilități intelectuale,  la Cluj
Demonstrație de sport unificat cu 100 de persoane cu dizabilități intelectuale,  la Cluj
Demonstrație de sport unificat cu 100 de persoane cu dizabilități intelectuale,  la Cluj

100 de persoane cu dizabilități intelectuale din județul Cluj, sportivi Special Olympics, sunt așteptați în sala de sport, la un antrenament unificat, vineri, 9 noiembrie .

Timp de patru ore, în sala de sport a Școlii Gimnaziale Alexandru Vaida-Voevod, sportivii speciali cu vârste cuprinse între 8 și 35 de ani vor face fitness/aerobic, gimnastică (traseu aplicativ: mers/alergare printre jaloane, sărituri în cercuri, rostogolire pe saltea), bocce și baschet, alături de angajații Electrica.

Prin acest tip de evenimente, fundația Special Olympics își propune să faciliteze interacțiunea persoanelor cu și fără dizabilități intelectuale, pe terenul de sport. În plus, persoanele cu dizabilități au prilejul de a-și demonstra abilitățile sportive făcând mai ușoară acceptarea și incluziunea lor ca membri activi ai comunității.

Fundația Special Olympics organizează săptămânal antrenamente, la care se adaugă și antrenamentele derulate în cadrul asociațiilor.

Sportivii Special Olympics provin de la asociațiile: Down-Centrul Educațional Raluca, Centrul de Zi “Sfânta Maria” (A.P.A.H.N.P.), AGA Down Sindrom Cluj, P.A.S., Providenta, Caritas Eparhial Greco-Catolică Cluj, Asociația Gemenii Sindrom Down Huedin, Asociația Rita 21, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, Școala Specială Gimnazială - Centrul de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată.

Evenimentul face parte din proiectul „Energie prin Sport pentru Campionii cu Dizabilități Intelectuale ” finanțat de Electrica SA.

Despre Special Olympics România

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței.

În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 28.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității. Informații despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) și pagina oficială de Facebook (www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania).

Despre Societatea Energetică Electrica S.A
Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,7 milioane de clienți și are o arie de cuprindere națională - cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România. Informații despre Societatea Energetică Electrica S.A sunt disponibile pe website-ul oficial (www.electrica.ro) și pagina oficială de Facebook (www.facebook.com/electrica.romania).

Comenteaza