Demonstraţii de dans în parcul central; când poţi veni ca să dansezi tango argentinian FOTO / VIDEO

Demonstraţii de dans în parcul central; când poţi veni ca să dansezi tango argentinian FOTO / VIDEO
Demonstraţii de tango argentinian în fiecare sâmbătă seara din această vară, în foişorul din parcul central din Cluj-Napoca. Organizatorii îi invită pe clujeni nu doar să privească, ci să se şi implice.

"Vom face demonstraţii aici în fiecare sâmbătă seara până la ora 23, chiar şi dacă nu suntem în Cluj vor veni colegii noştri", spun Ioana Lascu şi Horia Pop, cei care, sub genericul "Milonga. La Glorietta" au adus sâmbătă seara un CD player pe care l-au conectat la instalaţia de sonorizare a foişorului din parc, şi-au încălţat pantofii de dans, şi-au chemat prietenii şi au făcut demonstraţii de tango argentinian toată seara.

Horia Pop arată spre unul dintre cei de pe scenă: "E din Marea Britanie, a venit la Cluj şi a aflat de eveniment aşa că a venit şi el". De altfel, trei dintre participanţi sunt străini: unul ee francez, unul e englez iar al treilea e australian. Toţi au aflat de demonstraţiile de tango de pe reţeaua de socializare Facebook. "Vrem să promovăm tango-ul argenntinian, pentru că poţi dansa cu oricine, oriunde, fără coregrafie", spune Ioana Lascu, cea care, alături de Horia Pop, a deschis în toamna anului trecut o şcoală de tango la Cluj.

Ioana Lascu explică de ce demonstraţiile de tango argentinian au loc chiar în foişorul din parc: "Am fost în Argentina, la Buenos Aires, şi acolo am văzut astfel de demonstraţii. În parcul din Buenos Aires, foişorului îi spune Glorieta, şi seamănă foarte bine cu cel din parcul din Cluj".

Demonstraţiile de  tango au loc în fiecare sâmbătă seara, de la ora 19 până la ora 23 şi sunt inspirate de fenomenul din jurul foişorului din capitala Argentinei: în Buenos Aires demonstraţiile au loc în fiecare săptămână, de joi până duminică, în parcul Barrancas de Belgrano, în nordul oraşului.

Etichete
Comenteaza