Depăşirea nivelului de zgomot admis - amendată

Depăşirea nivelului de zgomot admis - amendată
Depăşirea nivelului de zgomot admis în zonele de activitate a unor agenţi economici a fost amendată de către Serviciul Control Protecţia Mediului din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

În urma a 53 de verificări pentru a determina nivelul de zgomot în zonele de activitate a unor agenţi economici, Primăria Cluj-Napoca a aplicat 14 amenzi contravenţionale, cu valori între 500 şi 60.000 lei.

Inspectorii Serviciului Control Protecţia Mediului din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca au efectuat verificările la solicitarea cetăţenilor pentru a determina nivelul de zgomot în zonele de activitate a unor agenţi economici care prin activitatea prestată reprezintă o potenţială sursă de poluare fonică a vecinătăţilor. "Este vorba despre localuri de noapte, terase, puncte de lucru dotate cu unităţi frigorifice şi aeroterme zgomotoase", potrivit Primăriei Cluj-Napoca.

Conform oficialităţilor din cadrul primăriei, pe lângă sacţiunile contravenţionale aplicate, s-a dispus şi remedierea problemelor constatate prin atifonarea încăperilor în care erau amplasate sursele de zgomot care poluau fonic vecinătăţile.

Comenteaza