Deputatul clujean Steluţa Cătăniciu a pierdut definitiv procesul cu ANI

Deputatul clujean Steluţa Cătăniciu a pierdut definitiv procesul cu ANI
Deputatul clujean Steluţa Cătăniciu, acuzat că s-a aflat în conflict de interese pe vremea când era consilier local, a pierdut definit procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins miercuri, ca nefondat, recursul împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj. În decembrie 2013, un judecător de la Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia deputatului Steluţa Cătăniciu faţă de raportul ANI, care stabilise că aceasta s-a aflat în conflict de interese în perioada în care şi-a exercitat funcţia de consilier local al Primăriei Cluj-Napoca, informează portalul clujust.ro.

Potrivit inspectorilor ANI, Steluţa Cătăniciu, în calitate de avocat, a avut contracte de asistenţă juridică cu o firmă care închiriase un spaţiu de la primărie atât în 2008, cât şi în 2009. Cătăniciu s-a aflat printre consilierii locali care au votat în 2009 pentru atribuirea spaţiului către respectiva firmă. 

În urma deciziei definitive, Cătăniciu riscă diminuarea indemnizației de deputat. Potrivit publicaţiei citate, în lege nu există sancțiunea excluderii pentru parlamentarii aflați în conflict de interese, ci doar pentru cei declarați incompatibili.

Comenteaza