News alert Medicamente expirate din Germania pe lacul Tarnița, din care beau apă clujenii! A fost oprită captarea apei potabile

Medicamente expirate din Germania pe lacul Tarnița, din care beau apă clujenii! A fost oprită captarea apei potabile
| Foto: Dejeanul.ro

Şefa Serviciului Salvamont Cluj, departamentul Arii Protejate, a atras atenţia ieri că pe suprafaţa lacului Tarniţa au apărut mai multe baxuri cu medicamente expirate, cel mai probabil cineva aruncând deşeurile în lac.

Judetul Cluj este alimentat cu apă la robinete din lacul Tarniţa. Pe suprafaţa lacului au apărut mai multe baxuri cu medicamente expirate, aşa că de ieri, atât Garda de Mediu cât şi cei de la Apele Române sunt în alertă, iar astăzi s-a luat decizia ca, pentru moment, alimentarea cu apă din Lacul Tarniţa să fie oprită, arată informaţiile dejeanul.ro

“S-a luat legătura telefonic cu Direcţia de Sănătate Publică ocazie cu care au precizat că au oprit captarea apei potabile din Lacul Tarniţa, alimentarea cu apă făcându-se în continuare din Lacul Someşu-Cald”, transmit autorităţile.

Au fost luate probe de apă din lac de către cei de la Apele Române pentru a analiza dacă a fost afectată calitatea acesteia.

9 saci cu medicamente, colectați de pe lac doar ieri

"La data de 23 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în zona lacului Tarnița, au fost aruncate diverse tipuri de medicamente. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că în două locuri diferite a versantului situat între luciul Lacului Tarniţa şi drumu județean 107P au fost aruncate trei tipuri de medicamente", transmite IPJ Cluj.

La faţa locului s-au deplasat şi  lucrători din cadrul Gărzii de Mediu, Apele Române, Compania de Apă, Laboratorul de Calitatea Apei Someş-Tisa, Poliţia Locală Gilău, care au efectuat activităţi specifice.

Totodată, s-a luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică, reprezentanţii acestei instituţii precizând faptul că a fost oprită captarea apei potabile din Lacul Tarniţa, alimentarea cu apă făcându-se în continuare din Lacul Someşu-Cald.

Până la lăsarea întunericului s-a procedat la colectarea a 9 saci de polietilenă cu medicamente, verificările fiind continuate şi în cursul zilei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de infectarea apei, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Comenteaza