Despăgubirile pentru noua pistă a aeroportului se împotmolesc în Tribunal VIDEO

Despăgubirile pentru noua pistă a aeroportului se împotmolesc în Tribunal VIDEO
La Tribunalul Cluj au început procesele împotriva hotărârilor de expropriere a terenurilor din zona noii piste a Aeroportului Cluj. O familie care a pierdut peste 300 de metri pătraţi vrea 80 de euro pe metru pătrat, în loc de 18 euro, cât a primit de la Consiliul Judeţean.

Consiliul Judeţean fost chemat în judecată la Tribunalul CLuj de către proprietarii unui teren de aproape 500 de metri pătraţi de pe traseul noii piste a aeroportului. Oamenii cer să le fie expropriat tot terenul, nu doar 300 de metri pătraţi, şi să primească un preţ de 80 de euro pe metru pătrat, atât cât au plătit în 2007 pe parcelă.

"Motivul este suma foarte mică acordată cu titlu de despăgubire", spune avocatul reclamanţilor, Codruţa Jucan. "Sunt 24648 lei rotunjit sub 18 euro metrul pătrat în contextul în care în momentul cumpărării terenul făcea peste 45.000 de euro; este evident că oamenii nu pot fi mulţumiţi cu 5.400 de euro".

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că preţul este cel corect şi că a fost stabilit de un expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România. "Ne vedem obligaţi să precizăm că sumele oferite sunt rezultatul unor expertize, ale unor experţi ANEVAR", spune Alin Iuga, responsabil cu relaţii publice al Consiliului Judeţean Cluj: "Se ia în calcul valoarea de circulaţie din momentul actual şi nu de la data cumpărării sau alt moment, iar Consiliul Judeţean nu poate face abatere de la regulă".

Desfăşurarea procesului nu influenţează construirea noii piste de 2100 de metri, care are termen de predare în 15 octombrie. Consiliul Judeţean a aprobat până acum alocarea a 15,3 milioane lei pentru exproprieri.


Reporter: Alin Golban
Operator: FLorin Dan

 

Comenteaza