Deţinut spânzurat în baie, la Penitenciarul Gherla. Închis cu alți 7 în cameră și prezenta urme de violență

Deţinut spânzurat în baie, la Penitenciarul Gherla. Închis cu alți 7 în cameră și prezenta urme de violență

A fost deschis dosar pentru omor după ce luni, 11 septembrie, a fost găsit un deţinut spânzurat în baie, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, județul Cluj. 

Un deținut a fost găsit spânzurat în baie luni, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, și au fost declamnșate declanşate cercetări vizând infractiunea de omor, deoarece bărbatul prezenta urme de violenţă, afirmă surse apropiate anchetei.

Conform surselor citate, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla a sesizat luni Poliţia, prin apel 112, în legătură cu faptul că un deţinut în vârstă de 47 de ani a fost găsit decedat în baia unei camere. Acesta a fost gasit spânzurat, având şi urme de violenţă. În camera de detenţie se mai aflau 7 persoane, urmând a se stabili implicarea acestora în comiterea faptei, au mai precizat sursele citate.

În urma necropsiei s-a stabilit ca moartea a fost violentă, cauzată de insuficienţă respiratorie acută, ca urmare a ”asfixiei mecanice prin strangulare cu laţul şi comprimare toraco-abdominală în cadrul unei heteroagresiuni”.

Cauza va fi preluată de către Parchetul Tribunalului Cluj, care face cercetări vizând infracțiunea de omor.

Decedatul ar fi originar din Moldova având o pedeapsă mică de executat. Luna viitoare bărbatul de 47 de ani găsit spânzurat ar fi urmat să fie eliberat din penitenciar, a precizat gherlainfo.ro

Comenteaza