Deţinuţii de la Gherla îşi vor vinde produsele în mall

Deţinuţii de la Gherla îşi vor vinde produsele în mall
Un târg denumit „Clujul inclusiv” se va desfăşura în acest sfârşit de săptămână şi va grupa organizaţii nonguvernamentale care se ocupă de incluziunea socială a persoanelor aflate în categorii defavorizate.

Cu acest prilej, va avea loc o expoziţie cu vânzare a creaţiilor tinerilor din grupuri dezavantajate, ateliere unde vizitatorii pot să creeze obiecte alături de persoanele implicate, momente artistice cu participarea unor artişti tineri. Proiectul urmăreşte să creeze un climat favorabil integrării în societate a tinerilor aparţinând grupurilor vulnerabile prin artă şi creativitate, schimbarea percepţiei publice asupra rolului acestor persoane în cadrul comunităţii, promovarea cunoaşterii între organizaţii care lucrează cu tinerii din grupurile vulnerabile, promovarea evenimentului Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului. Activităţile se desfăşoară în perioada 23-25 octombrie, la Iulius Mall. Proiectul este realizat şi susţinut de Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare şi Incluziune Socială, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca.
 
Expoziţie pentru o tânără artistă
 
O fetiţă de 9 ani va încerca să îşi vândă tablourile aici, iar cu banii adunaţi va merge în Italia să facă tratament o dată la trei luni. Fetiţa avea deja la trei ani 20 de tablouri pictate, iar apoi o primă expoziţie la Biblioteca Judeţeană din Piteşti. Ea este un copil deosebit, cu premii naţionale şi internaţionale, al cărui vis este să ajungă pictoriţă. A urmat şi cursuri de teatru şi de dans. Ulterior, s-a descoperit că moşteneşte problemele de sănătate ale mamei, trombofilie severă cu trei mutaţii genetice. Fetiţa are şi un frate de 14 ani care nu a moştenit boala. Din cauza bolii, ea nu are voie să călătorească cu avionul, singură soluţie fiind autocarul sau cu o maşină care face curse în Italia.

Comenteaza