Deutsche Welle: Baroni locali din România sunt implicați în racolarea de muncitori pentru Germania

Deutsche Welle: Baroni locali din România sunt implicați în racolarea de muncitori pentru Germania
| Foto: fair-arbeiten.eu

Firme de intermediere duc românii la muncă în Germania, iar aceștia se plâng de condițiile groaznice de lucru și de cazare. Alina Kuhnel, jurnalist Deutsche Welle, a spus duminică seara la Digi24 că un politician român ar fi implicat într-o astfel de afacere.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Am reușit să aflu, deocamdată, de la oamenii care au fost aduși de aceste firme, de la sindicatele care se ocupă de consilierea lor, din păcate nu și de la firmele care racolează oameni în România și care îi țin aici în condiții improprii pentru locuit. (...)”, a spus Alina Kuhnel, jurnalist Deutsche Welle, la Digi24.

Ea a precizat că politicieni din România sunt implicați în racolarea de muncitori pentru Germania și că zilele următoare va publica noi informații „care au legătură cu politicieni influenți din România”. „Putem spune că este vorba despre baroni locali (...) care au legături cu aceste firme. Persoana despre care vorbesc este activă politic în România. La Deutsche Welle vom oferi zilele următoare mai multe informații”, a subliniat ea.

Totodată, jurnalista a spus că are documente care arată că muncitorii români aflați în carantină sunt informați că-și vor primi doar 60-70% din salariu, deși statul germani suportă cheltuielile în întregime. 

Cel puțin o mie de români sunt infectați cu noul coronavirus în Germania, cei mai mulți dintre ei la un abator Toennies din landul Renania de Nord-Westfalia.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza