Dezastru în Apuseni. Un incendiu puternic mistuie zone întinse de pădure

Dezastru în Apuseni. Un incendiu puternic mistuie zone întinse de pădure
| Foto: Mediafax

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins peste 15 ha de pădure din Munții Apuseni. Pentru stingerea focului a fost solicitată şi aprobată intervenţia unui avion Spartan.

Potrivit ISU Alba, pompierii şi-au început intervenţia miercuri dimineaţa, după ce un incendiu care a afectat aproximativ 15 hectare de pădure în judeţul Hunedoara, zona rezervaţiei naturale Buceş – Vulcan, s-a extins afectând aproximativ două hectare din judeţul Alba, în zona comunei Ciuruleasa, la limita cu comuna Buceş.

Din cauza zonei inaccesibile, s-a cerut sprijinul MApN care a trimis o aeronavă Spartan a Forţelor Aeriene Române pentru a ajuta pompierii să stingă incendiul. „În momentul acesta acţiunea de intervenţie nu se mai poate realiza terestru din cauza terenului accidentat. A fost lansat un transport de apa din aeronava Spartan asupra principalelor focare de incendiu”, a declarat lt.col. Ovidiu Costea, de la ISU Alba, citat de Mediafax. Acesta a mai spus că pompierii din Alba vor ramâne în continuare în zonă, pentru supraveghere, împreuna cu pompierii voluntari din comuna Ciuruleasa şi că în momentul de faţă nu este pericol de propagare a incendiului spre fondul forestier sau spre gospodariile aflate la baza masivului Vulcan.

Comenteaza