Foto DEZASTRU pe un drum spre Floreşti! Maşini blocate în gropi ce înghit toată roata. Noroc cu CERT Transilvania

Zăpadă cu noroi, gheaţă şi gropi care înghit o roată de maşină. Vorbim despre drumul spre Floreşti, cel din apropierea mall-ului situat la ieşirea din Cluj-Napoca. Două maşini au rămas blocate şi a fost nevoie de intervenţia celor de la CERT Transilvania.

"Mașină împotmolită, suspendată pe varianta Floreşti-Vivo. Recuperarea s-a efectuat cu ajutorul unui voluntar CERT", a semnalat Gicu Iosif, pe grupul de Facebook Info Trafic, jud. Cluj, postarea fiind însoţită şi de fotografii care prezintă starea jalnică a drumului în cauză. În comentarii, o altă persoană susţine că a rămas blocată pe acel drum, duminică seara. 

Un membru CERT Transilvania a ajutat, duminică seara, o ambulanţă blocată în nămeţii formaţi pe Valea Fânaţelor. Asociaţia are maşini 4x4 şi s-a oferit, încă de la început de iarnă, să îi ajute pe şoferii ghinionişti. "Pentru că iarna nu-i ca vara, asociaţia CERT Transilvania, cu maşinile 4x4 din dotare, vine în ajutorul celor care au alunecat, ieşit de pe drum. Nu prestăm servicii de tractări! Vă ajutăm doar să vă repuneţi maşina pe carosabil", au anunţat cei de la CERT Transilvania.

Dacă vă aflaţi în situaţia de mai sus, puteţi să îi contactaţi AICI.

Centura Floreştiului mai aşteaptă. Primăria "a rupt" contractul cu Diferit

Centura de Sud a Floreștiului trebuia să fie gata în 2016, dar a stat blocată doi ani din cauza problemelor legate de exproprieri. Primarul din Florești spunea, în februarie 2018, că se lucrează intens pe şantier, dar în realitate nici măcar exproprierile pe amplasament nu s-au făcut în totalitate. În toamna anului trecut, Primăria Florești a reziliat contractul cu constructorul Diferit, pe motiv că reprezentanţii firmei au solicitat mai mulţi bani pentru a finaliza proiectul. Mai multe detalii AICI! 

Conform primarului Horia Şulea, în toamnă, pe drumurile comunale de pe traseul drumului de legatură sud (Răzoare Sud, Crizantemelor) au fost efectuate reparaţii şi s-a aşternut un strat nou de pietriş. Pe partea de jos (Razoare Nord, Valea Gârboului), s-a intervenit la plombări şi refacerea stratului asfaltic. "Asta aşa, până în primăvară (2019, n. red.). Apoi vine modernizarea drumului de la macadam la asfalt". 

În ultimii 10 ani, comuna Floreşti a crescut de la 7.600 de locuitori (în 2007), la peste 33.000 (în 2017). Circa 10.000 de maşini fac naveta spre Cluj-Napoca zilnic, motivul blocajelor zilnice de pe drumul naţional. De aceea, şoferii caută drumuri alternative pentru a ajunge în comună.

VEZI ŞI Încă o bandă la ieşirea din Cluj-Napoca spre Floreşti. Propunerea Consiliului Judeţean

Noi reguli de circulaţie pe varianta Grigorescu - Floreşti

Comenteaza