Dezbatere aprinsă despre lucrările din centrul Clujului: "Dacă se face de ce se face, dacă nu se face de ce nu se face! Oameni odihniţi"

Dezbatere aprinsă despre lucrările din centrul Clujului: "Dacă se face de ce se face, dacă nu se face de ce nu se face! Oameni odihniţi"
| Foto: Info Trafic Cluj-Napoca

Municipalitatea a demarat mai multe proiecte pentru modernizarea infrastructurii din Cluj-Napoca. Pe strada Clinicilor cetăţenii au semnalat că e prea mult praf şi că în secolul 21 sunt destule metode prin care lucrările pot decurge mai "civilizat". 

Postarea de pe grupul de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca a generat o dezbatere aprinsă cu privire la cei care bagă mereu câte ceva de vină atunci când se întâmplă şi lucruri bune prin oraş, cum ar fi reparaţiile la drumuri pe tema: "Dacă faci - de ce faci ? Dacă nu faci - de ce nu faci?"

Din poze se vede rezervorul de apă al utilajului cu care muncitorul lucrează, dar probabil nu are apă în el, iar asfaltul ar trebui stropit cu apă ca să nu se ridice atâta praf. Cel care a publicat fotografiile pe grupul de Facebook a întrebat: "Vi se pare normal?". Şi atât i-a trebuit, că a primit destule replici înapoi:  

  • "Doamne, dar sensibili mai sunteţi. Mă minunez cât de reduşi devin oamenii în ziua de azi şi câtă răutate există în acest oraş... Dacă se face, nu e bine cum se face, dacă nu se face, nici aşa nu e bine. Oricum ar fi, niciodată nu o să fiţi mulţumiţi. (...) Dacă nu vă place, nimeni nu vă ţine aici, mergeti în Vest şi faceţi gură mare. Doar că atunci când ajungeţi acolo tăceţi din gură şi faceţi cum vi se cere că daca nu, sunteţi penalizaţi... Oameni faini sunteţi, păcat că nu vă comportaţi ca ei"
  • "Păi nu ţi se pare normal să refaca strada? La ce gropi erau acolo îţi schimbi bucsile odată pe an!"
  • "Bun venit în cj dacă se face de ce se face, dacă nu se face de ce nu se face. Oameni odihniţi"
  • "Nemulțumiți mai sunteți. Nu vă place, mergeți din Cluj!"
  • "Extraordinar… cum să lucreze?? Bai, dacă lucră, de ce lucră?? Dacă nu lucră, de ce nu lucră. Băi, voi ăştia care tot băgați de vina. Mergeţi mă în Spania la căpșuni şi nu mai veniţi înapoi… sau la arpacaș în Germania sau pe unde or mai lucra alţii."
  • "Valabil pentru cei sensibili irascibili și mai știu eu ce, dar cum ați vrea să vă pună un aspirator sau dacă un drum se repară nu-i bine dacă acel praf de la acel aparat care decupează porțiunea distrusă pentru că așa se procedează? Oricum ați lua stați în casă Hodiniților că muţi mai sunteți în Ţara asta. "

Unii cetăţeni spun că demararea acestor lucrări e mult prea aproape de data în care va începe şcoala, iar traficul din oraş va fi în curând sufocat. Deja de săptămâna aceasta, la orele amiezii, ore la care traficul dinspre Mănăştur spre centru era lejer, s-a aglomerat, iar mijloacele de transport public au parcurs 4 staţii într-o jumătate de oră. 

Comenteaza