Dezinteres pentru posturile de dascăli la Cluj

Dezinteres pentru posturile de dascăli la Cluj
Titularizarea a început cu stângul în judeţul Cluj. În primele două zile, în cele 4 centre de concurs din judeţ, s-au depus doar 29 de dosare, pe 1.529 de posturi. Cea mai mare concurenţă e pentru posturile de educatoare şi învăţătoare, dar şi pentru latura umanistă.

Recordul absolut s-a înregistrat în prima zi, când într-un centru de concurs a fost depus un singur dosar. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Cluj susţin că profesorii decid să-şi depună dosarele de abia pe ultima sută de metri.

În prima zi a titularizărilor, în centrul destinat disciplinelor exacte, precum şi materiilor tehnologice, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Cluj-Napoca, a fost depus un singur dosar. "În prima zi a fost depus un singur dosar complet, iar azi (ieri - n.r.) 2. De obicei, oamenii se înghesuie în ultimele zile", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, directoarea Colegiului, Adina Turcu.

Situaţia a fost similară în cazul învăţâmântului special. "În prima zi de titularizări, la noi în unitate a fost depus un singur dosar", a spus directoarea Şcolii Speciale, Vasilica Cişmaşu.
La polul opus se situează centrul destinat ariei curriculare "Limbă şi comunicare, religii, arte, educaţie fizică şi kinetoterapie", de la Liceul "Lucian Blaga". "În prima zi au fost înscrişi 12 concurenţi care au reuşit să finalizeze dosarul de înscriere. Azi (ieri - n.r.) am avut 3 candidaţi. Toţi sunt tineri, proaspăt absolvenţi, alţii la master. Grosul concurenţilor vin în ultimele trei zile, când avem cam 100 de înscrieri pe zi. Au fost mult mai mulţi doritori pe care i-am îndrumat să revină în centrul de concurs, pentru că nu aveau dosarele în ordine", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, directorarea Liceului "Lucian Blaga", Laura Ungurean.

Judecând după numărul de posturi disponibile şi titularizabile în judeţ, centrul destinat învăţământului preşcolar şi primar a avut mare trecere. În primele două zile de titularizări, au fost depuse 10 dosare pentru educatoare şi învăţătoare. "Ieri au fost despuse 3 dosare, iar azi (ieri - n.r.) 7", a explicat directoarea centrului Grădiniţa "Micul Prinţ", Emilia Leva.

În judeţul Cluj se pot angaja 39 de învăţătoare şi 15 educatoare, din totalul de 98 de posturi titularizabile. În total, ISJ Cluj a scos la concurs 1.529 de locuri.

"Pentru a evita înghesuiala, am organizat titularizarea pe patru centre de concurs. Oamenii se înscriu în ultimele zile, pentru că îşi completează dosarele între timp şi verifică situaţia locurilor titularizabile", a precizat inspectorul adjunct al ISJ Cluj, Mariana Pop. Înscrierile pentru examenul de titularizare se fac până în 17 mai.

 

Comenteaza