Din 8 Martie 2012 BERĂRIA URSUS din centru creşte MARE!

Din 8 Martie 2012 BERĂRIA URSUS din centru creşte MARE!
BERĂRIA URSUS este un simbol al Clujului şi totodată unul dintre puţinele locuri ce fac o legătură certă între trecutul şi viitorul oraşului. Amplasată în “miezul centrului” istoric al Clujului, berăria este probabil cea mai veche din urbe şi una dintre primele din ţară.

Localul este situat într-o clădire-monument istoric, construită în "Anul Domnului 1636", aşa cum este inscripţionat superbul ancadrament din piatră de la intrarea din sala cu barul. Din păcate, clădirea a fost lăsată de izbelişte în perioada postrevoluţionară.

Dar o fericită colaborare între URSUS BREWERIES şi grupul de localuri JANIS a permis renovarea completă a berăriei începând cu primăvara anul 2011, redând-o astfel oraşului, într-o variantă parţială în 4 iunie 2011, cu ocazia deschiderii TIFF-ului, şi în întregime în ziua mereu dragă tuturor, 8 MARTIE, ANUL DOMNULUI 2012!

Puntea dintre vremuri care este BERĂRIA URSUS e evidenţiată şi de amenajarea ei "crescătoare" şi omagială, putem spune, de la stilul clasic al sfârşitului de sec. XIX - început de sec. XX, din primele 5 săli, până la o decoraţiune veselă şi viguroasă, plină de forţa materialelor "esenţiale", aşa cum e noua şi marea sală 6 şi cum îşi doresc să fie iniţiatorii ei, URSUS BREWERIES de la începuturi şi mai recent Grupul JANIS.

Cu mare plăcere vom menţiona un detaliu decorativ spectaculos: picturile murale, ce pot fi văzute în prima sală şi în spatele barului de bere, realizate la începutul anilor ‘50 de către primul rector al Academiei clujene de arte, Carol Zoltan, şi renovate (salvate!) cu talent şi sârguinţă de către muzeograful Pompei Grapini. Reprezentând breslele epocii (pe peretele din dreapta), respectiv naţionalităţile conlocuitoare ale Transilvaniei, picturile din berărie constituie, în opinia noastră, unul dintre cele mai puternice simboluri ale bucuriei de a fi ardelean, un ambient şi un stimul perfect pentru a ciocni multe halbe de URSUS, acasă la URSUS!

BERĂRIA URSUS este un spaţiu generos (are aproape 300 mp pentru public şi peste 200 de locuri), cu o atmosferă caldă şi prietenoasă, o muzică bună (aleasă de muşteriii noştri, direct din "meniul de muzică"), iar la capitolul "CE E NOU", o sală mare (cca 90 de locuri) de "MECIURI & BERE" (din 8 martie), amenajată inedit, eclectic, în care, pe lângă mâncare şi bere "autoservită" la dozatoarele contorizate, pot fi vizionate şi meciurile importante, precum şi o BUCĂTĂRIE curată (funcţională din 15 martie), NON-STOP şi o mâncare gătită cu suflet, doar cu produse de bază certificate "BIO"!

BERĂRIA URSUS înseamnă însă mai ales cea mai bună bere românească, berea URSUS, în toate variantele ei (preferata mea e "nefiltrată", proaspătă şi nepasteurizată!), care împreună cu cele evocate mai sus sunt toate menite să vă reamintească două lucruri esenţiale:

Viaţa e frumoasă şi URSUS e URSUS!

Piaţa UNIRII 20, program
NON-STOP, tel. 0725 215961, http://www.janis.ro/www.janis.ro, FB Berăria Ursus

 

Comenteaza