Din nou proteste în centrul Clujului. Tinerii vor renegocierea acordurilor cu BM şi FMI

Din nou proteste în centrul Clujului. Tinerii vor renegocierea acordurilor cu BM şi FMI
Tinerii "indignaţi" ies azi din nou în stradă, după două săptămâni, în centrul Clujului, pentru a acuza "Guvernele" şi ca să militeze pentru extinderea democraţiei.


">

"Vrem o participare politică reală. Nu vrem doar o consultare la patru ani. Vrem pedepsirea fraudelor electorale, a corupției și a șantajului politic. Vrem legi pentru toată lumea, nu legi cu dedicație. Vrem o constituție îmbunătățită, nu una călcată în picioare", explică protestatarii. Alte revendicări sunt locurile de muncă plătite decent, accesul la educație publică de calitate și la un sistem sanitar gratuit și eficient, dar şi renegocierea acordurilor cu FMI și Banca Mondială. "Ne solidarizăm cu protestatarii din Spania, Grecia, Franța, Marea Britanie etc. care ies în stradă sub egida „European Revolution". Vom lupta pentru drepturile noastre! Vrem o Democrație Reală Acum! Cetățenii nu sunt subordonați statului și capitalului speculativ, comunitățile de cetățeni asociați constituie statul", mai spun ei.

Protestul are loc în această seară la ora 18 pe bulevardul Eroilor, la monumentul Memorandiştilor. Vezi cum a fost cel organizat în urmă cu două săptămâni

Comenteaza