Din suflet pentru copiii defavorizaţi. Campanie de donaţii de cadouri în cutii de pantofi

Din suflet pentru copiii defavorizaţi. Campanie de donaţii de cadouri în cutii de pantofi
Proiectul caritabil Shoebox, ajuns la cea de-a opta ediţie, s-a extins în încă patru ţări. În acest an, organizatorii se aşteaptă să colecteze 100.000 de cadouri pentru copiii proveniţi din familiile defavorizate din ţară.

Campania presupune umplerea unei cutii de pantofi cu dulciuri neperisabile, articole şcolare, jucării, produse de igienă personală, articole de îmbrăcăminte, o felicitare de Crăciun sau cu orice alt obiect care ar putea aduce bucurie în sufletele copiilor. 

Ulterior, acestea vor fi predate, până în 15 decembrie, la unul din cele peste 140 de centre de colectare a cadourilor, organizate atât din țară cât și din străinătate, urmând ca între 16 şi 24 decembrie acestea să fie împărţite copiilor defavorizaţi.

„În cei şapte ani de când organizăm proiectul, începând de la nivelul familiei și prietenilor, până la succesul din 2013, estimăm că peste 50.000 de copii au primit un cadou de Crăciun în cadrul proiectului. Sperăm ca anul acesta să dublăm această cifră, astfel încât și mai mulți copii să se bucure de cadouri în preajma Crăciunului", a declarat Valentin Vesa, inițiatorul și coordonatorul proiectului.

Anul acesta, în proiect au fost angrenaţi voluntarii din 12 țări: Anglia, Australia, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, România, Slovacia, Suedia și Statele Unite ale Americii, fiind adăugate patru țări noi, în care sunt disponibile 30 de centre de colectare.

Lansată în 2007 la Cluj-Napoca, campania Shoebox - Cadoul din cutia de pantofi a înregistrat o creștere constantă: în 2012 au fost colectate 6.118 cutii în 20 de orașe din România, iar în 2013 s-a ajuns la un număr de 30.669 de cutii, adunate de la românii din opt țări.

Comenteaza